• Πολιτική

    Επίθεση Οικονόμου σε Ανδρουλάκη: Ευγενής, αλλά με επιδερμική προσέγγιση στα πράγματα

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου


    Φαίνεται πως μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική παράταξη στρέφει τα βέλη της προς τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), σε μια διπλή ένδειξη ότι και ο λεγόμενος μήνας του μέλιτος τελείωσε, αλλά και ότι υπάρχει ανησυχία στο πολιτικό σύστημα για τη δημοσκοπική άνοδο του μέχρι πρότινος αναιμικού τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

    Ο Γιάννης Οικονόμου έδωσε το βράδυ της Πέμπτης συνέντευξη στο Star , με την οποία επιτέθηκε μεν στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, έριξε όμως φαρμακερά «βέλη» και προς το Νίκο Ανδρουλάκη για τη δήλωση του ότι το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης την στιγμή που απορρίπτει ως «ανήθικο» το αίτημα για εκλογές.

    «Ο κ. Ανδρουλάκης από όσα λίγα έχουμε ακούσει , καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι ένας ευγενής άνθρωπος, που έχει, όμως, μια εξαιρετικά επιδερμική προσέγγιση γύρω από βασικά ζητούμενα», είπε και συνέχισε:

    «Χωρίς ουσιαστική αναφορά σε λύσεις και σε προτάσεις που μπορούν ρεαλιστικά να εφαρμοστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον δύσκολο και να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και προβλήματα που βάζουν οι αλληλοσυνδεόμενες κρίσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι ως χώρα και ως κοινωνία. Και από την άλλη τον ακούσαμε να λέει ότι από τη μια θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς γιατί έχει αποφασίσει να στρίψει αρκετά Αριστερά – από την άλλη όμως δεν ζητάει εκλογές διότι πιστεύει ότι δεν είναι εφικτό να γίνουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

    Αυτά τα δύο ακούγονται κάπως αντιφατικά. Ψηφίζει να πέσει μια κυβέρνηση, χωρίς όμως να θέλει να ακολουθήσουν εκλογές».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η πρόταση του κ. Τσίπρα ήταν απολύτως αναμενόμενη και ότι είναι «μια κίνηση ευθέως συνδεδεμένη με την εντεινόμενη πολιτική του απαξίωση, εξαιτίας του είδους και του ύφους της αντιπολίτευσης που έχει ο ίδιος επιλέξει».

    «Παρά όλα αυτά» – συνέχισε- «είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνει μια μεγάλη και ανοιχτή συζήτηση, για να ακούσουν οι πολίτες για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για τις θέσεις εργασίας, για το κράτος δικαίου, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, για τις επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης σε μια σειρά από ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή τους. Για τους πολίτες που βρίσκουν δουλειά, που πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ, που αντιμετωπίζουν μικρότερη γραφειοκρατία, που δεν νιώθουν την αγωνία άτακτων εισβολών από πρόσφυγες στα νησιά και στον Έβρο. Ταυτόχρονα, θα θυμηθούν τι κόμμα ήταν και τι κόμμα εξακολουθεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι, λοιπόν, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ειπωθούν τα πράγματα για την πορεία της χώρας το τελευταίο διάστημα και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του».

    Διαβάστε επίσης:

    Η μομφή Τσίπρα θα πετύχει αυτογκόλ- Διευκολύνει τον Μητσοτάκη κι ευνοεί τον Ανδρουλάκη

    Βουλή: Το απόγευμα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Την Κυριακή το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Όλαφ Σολτς – Τι συζήτησαν



    ΣΧΟΛΙΑ