• Πολιτική

    Επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Δεν γνωρίζει το πρωτόκολλο»

    • NewsRoom
    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκεπτικός

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Τη στιγμή έντασης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην Πράγα, περιέγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής. Και φυσικά δεν μπόρεσε να κρύψει ξανά την ενόχλησή του.

    «Ο Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Αν και η ομιλία του δεν ήταν στο πρόγραμμα, ολοκλήρωσα την ομιλία μου και πέρασα στο τραπέζι μου» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος στη διάρκεια του λόγου του στην Πράγα κατηγόρησε ξανά την Αθήνα πως αυξάνει την ένταση στην περιοχή με προκλητικές ενέργειες.

    «Δεν ξέρω πώς πήρε την άδεια, προσπάθησε να μιλήσει για εμένα. Τι θα έπρεπε να κάνω; Να απαντήσω στην απάντησή του; Θα πέσει ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας σ’ αυτό το επίπεδο;» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

    Μητσοτάκης: «Οι ηγέτες είδαν από τον διάλογο με τον Ερντογάν ποιος προκαλεί»

    Στην απάντηση που έδωσε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Πέμπτης στην Σύνοδο της Πράγας όταν προκλήθηκε αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση της άτυπης Συνόδου Κορυφής των 27 της ΕΕ την Παρασκευή.

    Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται» προσθέτοντας πως «είχα την ευκαιρία ενώπιων των ηγετών να επαναλάβω αυτά που είπα και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

    Διαβάστε επίσης

    Ζελένσκι: Ζητά από την ΕΕ να ασκήσει περισσότερη πίεση στον ρωσικό ενεργειακό τομέα

    Γεωργιάδης: «Έχουμε τις περισσότερες επενδύσεις των τελευταίων 30 ετών»

    Λευκορωσία κατά Νορβηγικής Ακαδημίας για το Νόμπελ Ειρήνης: «Θα τρίζουν τα κόκαλα του Άλφρεντ»



    ΣΧΟΛΙΑ