• Πολιτική

    Επίθεση των Γερμανών στον Έλληνα πρωθυπουργό. Λένε ότι ο Τσίπρας είναι όλο κόλπα


    Ενορχηστρωμένη επίθεση από τη Γερμανία, θα έλεγε κανείς, ότι δέχθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόσο δια στόματος, του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και τον Γερμανό Επίτροπο Manfred Weber ενόψει της διάσκεψης των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18,00 το απόγευμα της Παρασκευής.

    “O Τσίπρας κάνει πάλι τα συνηθισμένα του κόλπα” δήλωσε ο Γερμανός Επίτροπος και με γραπτή του δήλωση υπενθύμισε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η Ευρώπη χρειάζεται ενότητα και όχι κινήσεις διαίρεσης των χωρών της Ευρώπης. Παράλληλα ο κ. Weber υπέδειξε στον κ. Τσίπρα ότι “ πρέπει να ξεκινήσει από την πλήρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε” ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη ηγέτες, λέγοντάς τους να μην επιτρέψουν στον Έλληνα Πρωθυπουργό να τους χειραγωγήσει.

    Εν τω μεταξύ, δεν έχασε την ευκαιρία να επιπλήξει τον Τσίπρα, για μία ακόμα φορά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ερωτηθείς για τη συνάντηση των ηγετών στην Αθήνα είπε “Όταν σοσιαλιστές ηγέτες συναντώνται μεταξύ τους, τις περισσότερος φορές δεν προκύπτει κάτι έξυπνο».

    zappeio

    Τι συζήτησαν οι Επτά …επί Αθήνας

    Από την πλευρά του Έλληνας Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνόδου των Μεσογειακών χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γάλλο Πρόεδρο François Hollande, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Matteo Renzi, τον πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat και της Πορτογαλίας António Costa καθώς και τον Πρωθυπουργό της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, Fernando Eguidazu, που εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Mariano Rajoy.

    Οπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του γεύματος ο Ελληνας Πρωθυπουργός, “δεν είμαστε ούτε επιθυμούμε να γίνουμε άλλη μία πρωτοβουλία διαίρεσης και διχασμού της Ευρώπης. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μία πρωτοβουλία διαλόγου”, τόνισε και επεσήμανε ότι η επόμενη συνάντησή των ηγετών των Μεσογειακών χωρών θα πραγματοποιηθεί στη Πορτογαλία.

    Η συζήτηση των ηγετών του Νότου κινήθηκε γύρω από 3 βασικούς πυλώνες: την οικονομία, τη μετανάστευση και την ασφάλεια.
    Αναλυτικότερα, τα σημεία που συζητήθηκαν στην Αθήνα από τους”επτά” – και τα οποία θα ενταχθούν στη Διακήρυξη για να παρουσιασθούν ως “κοινή θέση” στη Μπρατισλάβα όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup – αφορούν:

    • σε περισσότερες επενδύσεις και ανάπτυξη για την οριστική υπέρβαση της οικονομική κρίσης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και προστασίας του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.
    • στη βέλτιστη χρήση της ευελιξίας εντός των ευρωπαϊκών κανόνων.
    • στο να διασφαλιστεί το κοινωνικό κεκτημένο της Ευρώπης, οι ελάχιστοι μισθοί και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
    να ενισχυθούν τα επενδυτικά πακέτα (Γιούνκερ) με περισσότερους πόρους που θα κατευθυνθούν εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες.

    tsipras rentzi
    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αγκαλιά με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρεντζι

    Στον τομέα της ασφάλειας, οι “επτά” ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν ότι η Ε.Ε. πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών της με αλληλεγγύη και συνεργασία των κρατών-μελών και των αρχών τους, ενώ παράλληλα χρειάζεται να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, με ενίσχυση της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και άμυνάς της.  Παράλληλα, η ΕΕ πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα τον τερματισμός της κατοχής στην Κύπρο και να στηρίξει τις διαπραγματεύσεις για μια δίκαιη, βιώσιμη και συνολική λύση βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε. Οι “επτά” συμφώνησαν και για την ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας με τρίτες χώρες και αντιμετώπιση της ρίζας της τρομοκρατίας.

    Στον τομέα της μετανάστευσης, που αποτελεί και τον 3ο πυλώνα της διάσκεψης των ηγετών του Νότου οι δράσεις αφορούν αρχικά στην αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και ανάλογη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με δυνατότητα κοινωνικής ένταξης απέναντι στην άνοδο ακραίων και ξενοφοβικών τάσεων.
    Παράλληλα πρέπει να αντικατασταθούν οι παράτυπες οδοί μετανάστευσης με νόμιμες και ασφαλείς οδούς μετανάστευσης και επανεγκατάστασης, και να εφαρμοστούν οι συμφωνίες επανεισδοχής.

    Επίσης, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στην υποστήριξη της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, η οποία έχει πετύχει τη ραγδαία μείωση των θανάτων στο Αιγαίο, και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου και των υπηρεσιών των κρατών-μελών πρώτης γραμμής, την ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μετεγκατάσταση και τη δίκαιη κατανομή των βαρών και τη μεταρρύθμιση του “συστήματος του Δουβλίνου”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-pies-ine-2-keries-kinisis-tou-sklaveniti-gia-na-epanaferi-ti-fimi-tis-eterias/72959



    ΣΧΟΛΙΑ