• Πολιτική

    Επιστολή Μηταράκη για το οριστικό «λουκέτο» σε Μόρια, Βαθύ και ΒΙΑΛ

    • NewsRoom
    Νότης Μηταράκης

    Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου


    Επιστολή, με την οποία καλεί τα συναρμόδια υπουργεία, τους δημάρχους και τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου να συμμετάσχουν σε ομάδα εργασίας για τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια, το Βαθύ και τη ΒΙΑΛ απέστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η ομάδα εργασίας αναμένεται να ορίσει τις διαδικασίες κλεισίματος των χώρων, εκκένωσής τους από τους διαμένοντες, καθαρισμού και αναμόρφωσης των εκτάσεων, ώστε να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες.

    Η ομάδα εργασίας θα ξεκινήσει τις εργασίες της τον Μάρτιο και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα της έως τα τέλη Απριλίου.

    Εξάλλου, η προθεσμία μίας εβδομάδας που είχε δώσει η κυβέρνηση προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών παρήλθε, και έτσι από σήμερα, όπως είχε δηλώσει τόσο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκινάνε οι εργασίες για τις νέες δομές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

    Τα έργα θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές των νησιών της Λέσβου, Χίου και Σάμου, σε εκτάσεις όπου η κυβέρνηση έχει επιτάξει προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών. Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια και οι εκτάσεις περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού των γηπέδων και διαμόρφωσης προσβάσεων, την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ καθώς και την τοποθέτηση θυρών πεζών και οχημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ