Το νέο κτήριο της Περιφερειακής Έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών εγκαινίασε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη σε αυτό το τοξικό περιβάλλον μπορεί να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών.

1

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: «Είναι μία θετική εμπειρία που αξίζουμε να τη γιορτάσουμε όλοι μαζί και νομίζω η καλύτερη απόδειξη ότι το έργο, το δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης προωθείται με πείσμα και με επιμονή και πάντα με εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Διότι η αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη μπορεί πολύ εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών. Για αυτό και οφείλουμε να προωθούμε το έργο μας με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα έτσι ώστε ο ίδιος ο πολίτης να αντιληφθεί σύντομα τα αποτελέσματα αυτών των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών».

Κατά την άφιξή του, τον πρωθυπουργό καλωσόρισαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, καθώς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με άλλους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Το νέο πρωτοδικείο αποτελεί μία από τις τέσσερις περιφερειακές μονάδες που τίθενται σε λειτουργία με στόχο την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης. Οι δομές αυτές θα χειρίζονται αστικές διαφορές με αντικείμενο έως 250.000 ευρώ, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο εκδίκασης των σχετικών υποθέσεων.

Δείτε φωτογραφίες

Το νέο κτίριο του Πρωτοδικείο στο Περιστέρι
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης