• Πολιτική

    Επίσκεψη Κικίλια – Χαρδαλιά στο ΕΚΑΒ

    • NewsRoom


    Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

    Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, καθώς και για τα σχέδια που επικαιροποιούνται καθημερινά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και το Γενικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ).

    Παράλληλα, όλοι υπογράμμισαν την αξία της συνεργασίας και της συστράτευσης σε αυτήν τη μάχη. Ο υπουργός Υγείας εξαίρει την ενοποίηση του ΕΚΕΠΥ και του ΕΚΑΒ, που πλέον λειτουργούν ως ένα ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο, με το ΕΚΕΠΥ να έχει ενταχθεί ως διεύθυνση του ΕΚΑΒ και να συνεχίζει τον σημαντικό του ρόλο.

    Ο κ. Χαρδαλιάς είχε μια πρώτη ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και όλα τα στελέχη, διασώστες, επιχειρησιακούς και επιτελικούς παράγοντες, τονίζοντας ότι πλέον συνεργάζονται όλοι – Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ο Στρατός, το ΕΚΑΒ – οι επιχειρησιακοί βραχίονες του κράτους.



    ΣΧΟΛΙΑ