• Πολιτική

    Επιμένει ο ηγέτης του ψευδοκράτους: Οι μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκυπρίων δημιουργούν την ένταση

    • NewsRoom
    Κυπριακό

    Μουσταφά Ακιντζί, πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων


    Επιμένει στις προκλητικές του θέσεις ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιτζί, αναφορικά με τα γεγονότα γύρω από τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ και την παρεμπόδιση τους από το τουρκικό ναυτικό. Ο Ακιντζί μιλά για «μονομερείς» ενέργειες της Ελληνοκυπριακής πλευράς, που δημιουργούν την ένταση ενώ ζητά ξανά «να υπάρξει συναντίληψη στο θέμα του φυσικού αερίου».

    Η ένταση, πρόσθεσε, θα υπάρξει εάν δεν γίνει αποδεκτό το δικαίωμα και των δύο κοινοτήτων στον φυσικό πλούτο του νησιού.

    Είπε ότι πρέπει να αντληθούν διδάγματα από όσα συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τομέα της ενέργειες, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή της νοοτροπίας των Ελληνοκυπρίων και να υπάρξει δίκαιη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό.

    «Εάν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, πρέπει να εξευρεθεί ενδιάμεση φόρμουλα για το θέμα των φυσικών πόρων και να δημιουργηθούν δυνατότητες συνεργασίας», ανέφερε. Επανέλαβε τη θέση ότι πρέπει να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους.

    Ο Ακιντζί είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πρέπει να συναντηθούν, για να διαφανούν οι προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Τραβάει το σχοινί» ο Ακιντζί: Νέα επίθεση κατά των ελληνοκυπρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκαλεί το Ψευδοκράτος: Έχουμε δικαιώματα σε ολόκληρη την Κυπριακή ΑΟΖ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπουργός εξωτερικών του «ψευδοκράτους»: «Οι Ελληνοκύπριοι να μοιραστούν μαζί μας το φυσικό αέριο ή να πληρώσουν αποζημίωση»



    ΣΧΟΛΙΑ