ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αμετακίνητη στη στάση της για τις παράνομες γεωτρήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, παραμένει η Τουρκία, με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας Φατίχ Ντονμέζ να προαναγγέλλει τη Δευτέρα πως το γεωτρύπανο Γιαβούζ πρόκειται να ξεκινήσει και δεύτερη επιχείρηση γεώτρησης.
Χωρίς να διευκρινίσει την επόμενη θέση του πλοίου, ο Ντονμέζ ανακοίνωσε πως η νέα γεώτρηση του Γιαβούζ κοντά στα παράλια τις Κύπρου θα ξεκινήσει κάπου τις επόμενες ημέρες.
Το Γιαβούζ είχε αποχωρήσει από τα νερά της Κύπρου νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το γεωτρύπανο μεταφέρθηκε στο τουρκικό λιμάνι του Τασουτζού, στη νότια επαρχία της Μερσίνας, απέναντι από το Ριζοκάρπασο, στα βόρεια της Κύπρου.
«Σήμερα, με τέσσερα πλοία, η σημαία μας πετά σε κάθε μέρος της ανατολικής Μεσογείου. Οι ομάδες μας εργάζονται με μεγάλη αφοσίωση μέρα και νύχτα για να παραδώσουν τα καλά νέα στο έθνος μας», ανέφερε ο Ντονμέζ, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’ συναντήθηκε ο Μαρκ Ρούμπιο – Στο επίκεντρο οι χώρες που πλήττονται από πόλεμο
- Λίνα Μενδώνη: Το νερό αντίδοτο στην τοξικότητα των καιρών
- Σερβία: Ο Βούτσιτς απέρριψε την προσφορά τοπικής εταιρείας για την αγορά της πετρελαϊκής εταιρείας NIS
- Politico: Διαφωνία Ουγγαρίας – ΕΕ για τα 10 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο τραπέζι οι όροι εκταμίευσης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.