• Πολιτική

    Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν-Μητσοτάκη για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα – Έρχονται ειδικοί στην Αθήνα

    • NewsRoom
    Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν - Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Κυριάκος Μητσοτάκης


    Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με θέμα την περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

    «Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

    Η επιτροπή και ειδικοί της ERA railways θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας» αναφέρει στο twitter η Φον ντερ Λάιεν.

    Μητσοτάκης: Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την «ταχεία ανταπόκρισή της» στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη της ΕΕ πριν την Ελλάδα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

    «Ευχαριστούμε αγαπητή @vonderleyen για την ταχεία ανταπόκριση στο αίτημά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους. Χαιρόμαστε που μπορούμε να βασιστούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια».

    Διαβάστε επίσης:

    Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο: Δώστε προτεραιότητα στα Τέμπη

    Ανδρουλάκης: Να σεβαστούμε τουλάχιστον 40 μέρες το πένθος για τα Τέμπη, μετά οι εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ