• First Top Stories

    Επαίσχυντη πρόκληση από την Αυστρία: Τώρα προβάλει και το… αρχαίο μακεδονικό παρελθόν της ΠΓΔΜ

    • NewsRoom


    Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Αυστρίας απέναντι στη χώρα μας, αφού εκτός από τη διάσκεψη της Βιέννης, στην οποία έπεισε στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, υποσχόμενη και βοήθεια σε δυνάμεις ασφαλείας, φαίνεται ότι βοηθά το γειτονικό κράτος και σε άλλους τομείς, όπως στην τουριστική αξιοποίηση της προσπάθειας προσεταιρισμού του αρχαίου παρελθόντος των Μακεδόνων.

    Το υπουργείο Οικονομικών της ΠΓΔΜ έκανε, μάλιστα, τελετή προκειμένου  να παρουσιάσει τις προτάσεις Αυστριακών συμβούλων για την ανάπτυξη του τουρισμού.

    popovski
    Nicola Popovski – Υπουργός Εξωτερικών FYROM

    Πιο συγκεκριμένα, η διαφημιστική καμπάνια εστιάζει στη «διαχρονικότητα της Μακεδονίας» έχοντας τον τίτλο «Μacedonia Timeless», και με αυτή την αλυτρωτική καμπάνια διευκολύνεται η «βουτιά» στον εξαρχαϊσμό και την οικειοποίηση της Αρχαίας Μακεδονίας. Σε αυτό συμβάλουν οι κιτς και πανάκριβες κατασκευές που έστησε η κυβέρνηση Γκρουέφσκι με φωτογραφίες από την λεγόμενη Ντίσνεϊλαντ των Σκοπίων, όπως την έχουν αποκαλέσει, με τα αντίγραφα των αγαλμάτων των αρχαίων Μακεδόνων και τα μπαρόκ κτίρια.

    Τα κοινά συμφέροντα είναι εμφανή, αφού ακόμα και στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκολα Πόποβσκι, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς φρόντισε να τονίσει ότι η Αυστρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην ΠΓΔΜ, με επενδύσεις που ανέρχονται στα 437 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ