• Πολιτική

    Θεοχαρόπουλος: Το ΚΙΝΑΛ έπρεπε να ανταποκριθεί στην Προοδευτική Συμμαχία, αλλά είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο

    • NewsRoom
    θεοχαροπουλος

    Θανάσης Θεοχαρόπουλος,


    Έμμεσο κάλεσμα στο ΚΙΝΑΛ να προχωρήσει, όπως και ο ίδιος, στην «ευρεία Προοδευτική Συμμαχία», απεύθυνε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. «Χρειάζεται μία ευρεία Προοδευτική Συμμαχία και τώρα και μετά τις εκλογές, σε αυτό θα έπρεπε να ανταποκριθεί το Κίνημα Αλλαγής» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού και πρώην στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

    «Εμείς είχαμε μία καθαρή ήττα από τη ΝΔ αλλά στρατηγική ήττα που ήθελε ο κ. Βενιζέλος δεν είχαμε γιατί ο κόσμος αποφάσισε στον προοδευτικό χώρο με το ποσοστό που έδωσε σε εμάς (24%) και στο ΚΙΝΑΛ (7,5%) ότι κυρίαρχη δύναμη στην Προοδευτική Παράταξη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Άρα η λογική που είχε υιοθετήσει η κ. Γεννηματά με τον κ. Βενιζέλο για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε» σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

    Αναφερόμενος στις χθεσινές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο υπουργός Τουρισμού είπε: «Όταν άκουσα την απόφαση προς στιγμήν νόμιζα ότι υπάρχει μία αλλαγή πλεύσης του Κινήματος Αλλαγής. Σήμερα όμως το ΚΙΝΑΛ συμπεριφέρεται σαν να μην έχει πάρει αυτό το μήνυμα αλλά να κατηγορεί όλο το χώρο το δικό μας, τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

    «Είναι φανερό ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο το Κίνημα Αλλαγής. Έφυγε από το ΚΙΝΑΛ η Αριστερή πτέρυγα που ήταν η Δημοκρατική Αριστερά. Έφυγε η φιλελεύθερη, η κεντρώα, που ήταν το Ποτάμι. Φεύγει τώρα και η Δεξιά πτέρυγα που εκπροσωπεί ο κ. Βενιζέλος. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία στρατηγική πλεύση. Δεν μπορείς να κατηγορείς απλώς τους πάντες και τα πάντα» κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ