• Πολιτική

    Εντάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής: Αποβλήθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για απρεπή χειρονομία

    Βουλή


    Με εντάσεις και απρεπείς χειρονομίες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής η οποία θα αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Διεκόπη πριν καλά καλά αρχίσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου απευθυνόμενος στον συνάδελφό του από το Κίνημα Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τού έκανε μια άσεμνη χειρονομία λέγοντάς του «σας τον κάναμε τον κ@@@ να» κάνοντας και την αντίστοιχη κίνηση. Αμέσως ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα της Ολομέλειας με όλους τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ να σηκώνονται όρθιοι και να διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη αυτή κίνηση.

    Ο προεδρεύων της Βουλής ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα, τον ανακάλεσε στην τάξη και όταν εκείνος αρνήθηκε αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

    Με απόφαση του προεδρείου ο κ. Μάρκου αποκλείεται από τη σημερινή συνεδρίαση για ανάρμοστη συμπεριφορά και έχει δικαίωμα να λάβει απλώς μέρος στην ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για τις εννέα το βράδυ. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα ενημερωθεί σχετικά για το θέμα και ενδεχομένως να υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ