ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προτάσεων που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο διαπληκτισμός μεταξύ της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, με αφορμή τις διαδικασίες και το περιεχόμενο των προτάσεων.
Συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνοντας το λόγο είπε απευθυνόμενη στον Δημήτρη Καιρίδη: «Αισθάνομαι οίκτο. Είμαστε εξοργισμένοι με τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεστε τους θεσμούς. Σας λυπάμαι. Τρεις άνθρωποι μείνατε να υπερασπίζεστε την κυβέρνηση. Και ο Καιρίδης ο οποίος αρνείται την γενοκτονία των Ποντίων και λέει ότι είναι μόνιμη η διχοτόμηση. Χθες μπαζώσατε την εξέταση του διοικητή της ΕΥΠ. Ο Καιρίδης μας είπε σήμερα ότι δεν υπάρχει αδίκημα και είναι όλοι αθώοι. Τα ίδια λέγατε και στη δίκη των Τεμπών για τον Καραμανλή. Τα ίδια λέγατε και για τον Βορίδη και τον Αυγενάκη. Και ο Λαζαρίδης το τερμάτισε λέγοντας ότι είναι σκευωρία ο ΟΠΕΚΕΠΕ».
Απαντώντας επί προσωπικού ο Δημήτρη Καιρίδης τόνισε: «Τώρα που είσαστε υπόδικη επιτρέψτε μου να σας προστατεύσω. Όλα αυτά τα έλεγε ο Μιχαλολιάκος το 2019 και κατέληξε στη φυλακή. Είσαστε άξια διάδοχος της Χρυσής Αυγής να σας χαίρονται οι πρώην σύντροφοί σας που σας έκαναν πρόεδρο της Βουλής και όσοι παριστάνουν τους αριστερούς με αυτά τα χρυσαυγίτικα που ήρθατε να μας πείτε. Ντροπή και αίσχος».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε και πάλι το λόγο λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο φασισμός έχει πολλές εκφάνσεις. Έχει τον σεξισμό και τον ακραίο ρατσισμό που ζούμε από την κυβέρνηση. Όποιος τολμάει να κατηγορήσει όσους αγωνίζονται κατά του φασισμού και του ναζισμού εσείς που έχετε τα ορφανά της Χρυσής Αυγής στο κόμμα σας στην κυβέρνηση και την ΚΟ σας επιδεικνύετε απύθμενο θράσος».
Ανταπαντώντας ο κ. Καιρίδης είπε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ύβρη που εκστόμισε η συγκεκριμένη αρχηγός. Με θίγει προσωπικά ως Πόντιο. Προσέξτε τα φασιστικά γιατί το να λέτε ότι δεν είστε δεν σημαίνει ότι δεν είστε. Όλα αυτά που είπατε τα έχουν πει εσείς, η Ελληνική Λύση και ο Μιχαλολιάκος».
Διαβάστε επίσης
ΠΑΣΟΚ: 29 νέα πρόσωπα στην Επιτροπή Διεύρυνσης – Δείτε ονόματα
Θύμα deepfake ο Γιάννης Στουρνάρας – Η προειδοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Βιοχάλκο έπιασε σε κεφαλαιοποίηση την Cener!
- ΔΥΠΑ: Έως τις 30/05 οι αιτήσεις για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας – Τα κριτήρια
- Ζαχαράκη: Νέα εποχή για τις φοιτητικές εστίες με 10.000 νέες κλίνες
- ICAP CRIF: Το Risk & Compliance Forum 2026 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.