• Πολιτική

    Ένταση στη Μέση Ανατολή: Νέες επιθέσεις της Χεζμπολάχ, με εκτόξευση βλημάτων απάντησε το Ισραήλ

    • NewsRoom


    Αυξάνει ξανά η ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς η Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιτέθηκε κατά του Ισραήλ.

    Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο προς τη μεθοριακή κοινότητα Αβιβίμ του Ισραήλ, ανέφερε ο ισραλινός στρατός, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    Ο στρατός διέταξε τους κατοίκους κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους αλλά και να ανοίξουν καταφύγια στην περιοχή, μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

    Από την πλευρά της η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen TV, από το πλήγμα αυτό «σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκείνοι που βρίσκονταν» μέσα στο ισραηλινό άρμα.

    Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέφεραν ότι «απάντησαν στα πυρά» μετά την εκτόξευση «πολλών αντιαρματικών πυραύλων».

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι al Manar που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν πολλά βλήματα εναντίον της μεθοριακής κοινότητας Μαρούν αλ Ρας, στο νότιο Λίβανο. Σε ζωντανή μετάδοση από το χωριό, το κανάλι έδειξε πυκνούς καπνούς να υψώνονται από τους αγρούς, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

    Το Ισραήλ βρίσκεται ξανά σε προεκλογική περίοδο, καθώς στις 17 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, φλερτάροντας με τους ψηφοφόρους της δεξιάς, επανέλαβε σήμερα ότι προτίθεται να προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

    Ο Νετανιάχου και το κόμμα του, το Λικούντ, προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του κινήματος των εποίκων και, μέσω αυτού, να συγκροτήσουν συμμαχίες με μικρότερα κόμματα, ώστε να κερδίσουν τις εκλογές. Κυριότερος αντίπαλός του σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές είναι ο πρώην αρχηγός του στρατού Μπένι Γκαντζ, ο επικεφαλής του κόμματος “Μπλε και Λευκό”. Ο Νετανιάχου είχε δώσει μια παρόμοια υπόσχεση και την άνοιξη, πριν από τις εκλογές του Απριλίου, τις οποίες κέρδισε αλλά δεν κατάφερε στη συνέχεια να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ