• Πολιτική

    Ένταση μεταξύ Τασούλα-Βελόπουλου: «Εξευτελιστική η συμπεριφορά σας για πολιτικό αρχηγό»

    • NewsRoom
    Κυριάκος Βελόπουλος (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)

    Κυριάκος Βελόπουλος (φωτογραφία αρχείου) (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)


    Ένταση μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα και Κυριάκου Βερόπουλου σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη συζήτηση για τις πυρκαγιές.

    Ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τον κατηγόρησε πως μεταφέρει «fake news» και «σαχλαμάρες» στη Βουλή, όταν συνέδεσε τις πυρκαγιές με τις ανεμογεννήτριες και όταν ανέφερε πως στην πυρκαγιά στην Πάρνηθα η Πυροσβεστική επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει «επιβραδυντικό υγρό» παρά μόνο στο τέλος. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξήγησε πως επιβραδυντικό υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από τα μικρής χωρητικότητας αεροσκάφη τύπου PZL, τα οποία εφοδιάζονται στα αεροδρόμια, και όχι από τα μεγάλα τύπου Canadair, τα οποία εφοδιάζονται με νερό από τη θάλασσα.

    Προσπαθώντας να απαντήσει στον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατέφυγε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπλέκοντάς τους με νέες θεωρίες συνομωσίας, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος τον ανακάλεσε στην τάξη και του ζήτησε να επιδεικνύει μεγαλύτερη σοβαρότητα.

    «Ο πρωθυπουργός λέει σαχλαμάρες και ψέματα. Είναι ψεκασμένος πρωθυπουργός. Δεν θα αφήσω τον πορφυρογέννητο πρωθυπουργό να μας μιλάει έτσι. Ξέρω ότι αυτά που λέω προσβάλουν τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο ενοχλημένος Κυριάκος Βελόπουλος.

    Μάλιστα, ο κ. Βελόπουλος  τόνισε πως θα προσβάλει τον πρωθυπουργό όταν του επιτίθεται. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Κωνσταντίνο Τασούλα, καλώντας τον στην τάξη.

    «Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη. Εξευτελιστική για πολιτικό αρχηγό. Μόλις παραδεχθήκατε ότι προσβάλλετε τον πρωθυπουργό. Παριστάνετε κ. Βελόπουλε ότι ξέρετε και από ιστορία. Μιλήσατε για προφυρογέννητους. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζετε ότι δεν υπήρχε πορφύρα όταν γεννήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 1968. Υπήρχε χούντα. Αρκετά πια με το χαμηλότατο επίπεδό σας που μόνος σας παραδεχθήκατε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

    Απαντώντας ο Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε: «Δικαίωμα μου να λέω ότι θέλω. Κάνετε αφ υψηλού κριτική. Δεν θέλω νταβατζήδες ούτε προστάτες. Εχω προστάτη μου τον Θεό, την Παναγία και τον ελληνικό λαό».

    Επανερχόμενος ο κ. Τασούλας σημείωσε «μετά την διαγραφή των βουλευτών από την ΚΟ των Σπαρτιατών έχει αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων και πλέον 5ο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση. Αυτό κ. Βελόπουλε αυξάνει και τις ευθύνες σας. Σήμερα μας απογοητεύσατε σφόδρα».

    «Σας ακούμε να μιλάτε για το κακό «σύστημα», βρέ άνθρωπέ μου – που λέει και η κοινωνία – που το είδες το σύστημα. Τώρα προσπαθούμε να το φτιάξουμε και να κάνουμε την χώρα μας κανονική ευρωπαϊκή χώρα», συνέχισε.

    Διαβάστε επίσης

    Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τις φωτιές – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

    «Σπαρτιάτες» – Κοινή δήλωση κατά Στίγκα: Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις εφαρμόζει ο ίδιος

    Κυριάκος Μητσοτάκης (Δευτερολογία): Μόνη ζημιά που δεν διορθώνεται είναι η απώλεια της ανθρώπινης ζωής



    ΣΧΟΛΙΑ