ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών θα βρεθούν σήμερα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που εισήλθαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, προκειμένου να παρασταθούν στη διαδικασία εξέτασης του τρίτου αιτήματος των τουρκικών αρχών για έκδοσή τους.
Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που έχουν εκδώσει σε βάρος των οκτώ οι τουρκικές αρχές , οι στρατιωτικοί είναι κατηγορούμενοι για απόπειρα κατάργησης της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της, απόπειρα κατάργησης της συνταγματικής τάξης, απόπειρα κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της, συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως, λιποταξία σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και πρόκληση φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.
Για την υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών έχει αποφανθεί κατά της έκδοσης με απόφαση του ο Άρειος Πάγος τα ποινικά τμήματα του οποίου δεν έκριναν την ουσία των κατηγοριών αλλά επικαλέστηκαν τις συνθήκες δικαιωμάτων του ανθρώπου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, «η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων, ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάξεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους, αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».
Και οι οκτώ παραμένουν υπό κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού-Αχαρνών καθώς εκκρεμούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα πίεση για τους «8» Τούρκους στρατιωτικούς-Η Άγκυρα δημοσιεύει βίντεο από το βράδυ του πραξικοπήματος (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουλάχιστον ένα μήνα στη φυλακή θα παραμείνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O Ερντογάν τα έβαλε με τον οίκο Moody’s: Γιατί αναβαθμίσατε τους Έλληνες;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ακόμη μία παραίτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός και ο Γιάννης Ραγκούσης
- Φορολογικές δηλώσεις: Αντίστροφη μέτρηση έως τις 24 Ιουλίου – Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα έως 50% από την ΑΑΔΕ
- Drewry: Διορθωτική μείωση 2% στη διακίνηση κοντέινερ και στα 4.547 δολάρια η μέση τιμή
- «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για τα Switchblade 300 Block 20 στην Ελλάδα έναντι 80,1 εκατ. δολαρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.