• Πολιτική

    Ενόχληση Ακάρ για τα Rafale που παίρνει η Ελλάδα: Μειώνουν το φαγητό και τους μισθούς για τα εξοπλιστικά

    • NewsRoom
    Τουρκία

    Χουλουσί Ακάρ


    Την έντονή του ενόχληση για την κίνηση της Ελλάδας να ενισχύσει τον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας με την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών Rafale δεν μπόρεσε να κρύψει o Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

    Από την Λιβύη, όπου συναντήθηκε με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τρίπολης, ο Ακάρ επιτέθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας, προσπαθώντας να ενισχύσει το φρόνημα της τουρκικής πλευράς. Μάλιστα υποστήριξε πως η προμήθεια των μαχητικών, που ενισχύουν τους συσχετισμούς στον αέρα πάνω από το Αιγαίο υπέρ της Ελλάδας, «δεν αρκούν».

    Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης στην Καθημερινή, ο κ. Ακάρ δήλωσε: «Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας. Έχουν προβλήματα. Όμως παρά τα προβλήματα και με κόστος τη μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού του κάθε Έλληνα πολίτη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού. Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν. Δεν αρκούν».

    Στις δηλώσεις οι οποίες έγιναν επί λιβυκού εδάφους ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε επίσης πως: «Oι Έλληνες γείτονες μας κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες, κάνουν προκλητικά βήματα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή. Και καλύπτουν όσα κάνουν οι ίδιοι και αποκρύπτουν τις προσπάθειες μας για διάλογο, για ειρηνικές μεθόδους οι οποίες συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο».



    ΣΧΟΛΙΑ