• Πολιτική

    Ενοχλημένοι οι Σκοπιανοί με τη συνέντευξη Κοτζιά: «Λάθος η δημοσιοποίηση των θέσεων»

    • NewsRoom
    Κοτζιάς

    Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς


    Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων προκάλεσε η τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στην ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας, και οι αναφορές του στα  «ελληνικά προαπαιτούμενα» για την επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος.

    Ο κ. Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του έκανε λόγο για «λύση πακέτο», σημειώνοντας πως ο όρος «Μακεδονία» θα πρέπει να περιέχεται σε ένα  όνομα, αμετάφραστο στα σλαβικά, ενωμένο με τον γεωγραφικό προσδιορισμό σε μια λέξη, ώστε να  διακρίνει τη FYROM από την ελληνική Μακεδονία.

    Απαντώντας, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του ότι «υπογραμμίζουμε ότι η δημόσια ανακοίνωση τελικών θέσεων θα μπορούσε να μειώσει το χώρο για συνομιλίες».

    «Επιδεικνύουμε από την πλευρά μας καλή θέληση για κοινά αποδεκτή λύση η οποία θα σέβεται τους προβληματισμούς, την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο λαών» σημειώνουν τα Σκόπια.

    «Για να βρεθεί μια λύση χρειάζεται και η καλή θέληση της άλλη πλευράς» καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση του σκοπιανού ΥΠΕΞ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ν. Κοτζιάς: Αν δεν συμφωνήσουμε, τα Σκόπια θα προσφύγουν στη Χάγη και θα χάσουμε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μ. Νίμιτς: Θετικές οι προτάσεις της κυβέρνησης, κατάλληλη στιγμή για λύση στο Σκοπιανό (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ