• Πολιτική

    Εμφιετζόγλου και Μπογδάνος στο ΣτΕ κατά του Αρείου Πάγου

    Πρόδομος Εμφιετζόγλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος

    Πρόδομος Εμφιετζόγλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος


    Κατόπιν… εκλογών αλλά με το “βλέμμα” στις επόμενες, το κόμμα Πατριωτική Ένωση του Πρόδομου Εμφιετζόγλου, με αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Διεκδικεί από ένα άλλο ανώτατο Δικαστήριο την ακύρωση της απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία “κόπηκε” από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

    Ομόφωνα η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος είχε κρίνει ότι το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου είχε “κλέψει” το βασικό συστατικό του ονόματος του από το κόμμα «Πατριωτική Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ δεν εγκρίθηκε και το σύμβολο του κόμματος,ο Ήλιος της Βεργίνας, καθώς έχει χαρακτηριστεί εθνικό σύμβολο.

    Προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, φέρνει ως παράδειγμα το ΚΚΕ! Υποστηρίζει ότι ακόμα 2 κόμματα έχουν παρόμοιο όνομα (ΚΚΕ Εσωτερικού και ΚΕ μ-λ) αλλά γι’ αυτά κρίθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Το κόμμα Πατριωτική Ένωση και ο Πρόδομος Εμφιετζόγλου ζητούν με την αίτηση τους να ακυρωθούν και η απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία δεν εγκρίθηκε η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές και η απόφαση του ίδιου Τμήματος με την οποία απορρίφθηκε ένσταση ανακλήσεως και επανεξετάσεως της (προηγούμενης) απόφασης ανακήρυξης των κομμάτων.

    Σύμφωνα με την προσφυγή, το “κόψιμο” του κόμματος από τις εκλογές είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές και στον εκλογικό νόμο, ενώ, υποστηρίζεται ότι υπήρξε κακή συγκρότηση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου που αποφάσισε την ανακήρυξη των κομμάτων.

    Το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδανου υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός ενός κόμματος από την εκλογική διαδικασία αποτελεί επαχθέστατη κύρωση χωρίς να προβλέπεται από το νομοθέτη ουσιαστική δυνατότητα θεραπείας, ούτε το δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως που κατοχυρώνει το άρθρο 20 του Συντάγματος και η ΕΣΔΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Την Πέμπτη συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ