• Πολιτική

    Ελίνα Κυπραίου: Ποια είναι η υποδιευθύντρια στο γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή

    • NewsRoom

    Ελίνα Κυπραίου, υποδιευθύντρια του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή


    Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υποδιευθύντρια του γραφείου του στη Βουλή αναλαμβάνει από σήμερα η Ελίνα Κυπραίου, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

    Η Ελίνα Κυπραίου είναι κόρη της Σάκη Κυπραίου, που από 1977 είχε το γενικό πρόσταγμα στο πολιτικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και κανόνιζε όλες τις συναντήσεις του. Ήταν πρώτη εξαδέλφη του από το σόι της μητέρας του και μάλιστα ο ίδιος την έχει βαφτίσει. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την εμπιστεύτηκε από την αρχή και ήταν η εξ απορρήτων του στις μεγάλες στιγμές της πολιτικής του ζωής., δίνοντας λύσεις σε όλα τα ζητήματα, μεγάλα και μικρά, ενώ γνώριζε επίσης πολύ καλά τις συνήθειές του.

      Η Σάκη Κυπραίου είχε αποκαλύψει πως το τελευταίο διάστημα που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε χάσει την όρασή του, του διάβαζε ακόμα και τις εφημερίδες. «Κάθε μέρα του διάβαζα, επί δύο ώρες, όλες τις εφημερίδες. Ενημερωνόταν για όλα, κυρίως τον ενδιέφερε η εξωτερική πολιτική, η οικονομία και το χρέος, ενώ ήθελε να γνωρίζει τι συμβαίνει στη ΝΔ. Ο Μητσοτάκης ήταν μπροστά από την εποχή του», έχει πει η ίδια.

    Η κόρη της, Ελίνα Κυπραίου, έγινε επικεφαλής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική το 2004, ενώ όταν ο ίδιος κέρδισε την αρχηγία της ΝΔ, εκείνη ανέλαβε το γραφείο του στη Βουλή, κάτι που αποδεικνύει και την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο οικογενειών.

     

    Σάκη Κυπραίου



    ΣΧΟΛΙΑ