• Πολιτική

  Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης

  • NewsRoom

  Αντώνης Διαματάρης


  Δεκτή έκανε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Columbia.

  Στην δήλωση παραίτησης του, ο κ. Διαματάρης αναφέρει: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

  » Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον κ. Διαματάρη και του ζητήθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα ότι είναι διευθυντικό στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρεία. Κατόπιν αυτού του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

  Πηγές του Μαξίμου επισήμαναν ότι είναι μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μακράς φιλίας που τον συνδέει με τον κ. Διαματάρη όμως ο πρωθυπουργός βάζει πάνω από όλα αυτό που είναι σωστό.

  Ο κ. Διαματάρης τις τελευταίες ημέρες δεχόταν έντονη κριτική για το γεγονός ότι δεν ήταν σαφώς διευκρινισμένο στο βιογραφικό του πως δεν είχε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στο Columbia.  ΣΧΟΛΙΑ