• Πολιτική

    Εκπρόσωπους στην Αθήνα στέλνει εκτάκτως το Φανάρι για συνάντηση με την κυβέρνηση

    • NewsRoom
    Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Πατριάρχης Βαρθολομαίος


    Την Αθήνα για ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις προθέσεις γύρω από τις αλλαγές στις σχέσεις με την Εκκλησία, την εκκλησιαστική περιουσία και την μισθοδοσία των κριτικών, ετοιμάζεται να φτάσει εκτάκτως αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    Κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρουν, ότι είναι θεσμική υποχρέωση η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη, εφόσον τα ζητήματα αφορούν ενέργειες που θα έχουν επίπτωση σε επαρχίες της Ελλάδος, οι οποίες υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ επισημαίνουν πως η συνάντηση του κ. Βαρθολομαίου με τον Κ. Γαβρόγλου για το ζήτημα δεν είχε κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα.

    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει εκφράσει την δυσφορία του για την έλλειψη ενημέρωσης για τις συζητήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που κατέληξε στο κοινό ανακοινωθέν, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ιεραρχία,  τους απλούς κληρικούς αλλά και τους πιστούς.

    Στις 27 Νομβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Ιερά Σύνοδος και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα κριθεί και η στάση του Οικουμενικού Θρόνου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιερώνυμος για συμφωνία: Δεν θα γίνει τίποτα, αν δεν συμφωνήσουμε όλοι



    ΣΧΟΛΙΑ