• Πολιτική

    «Eκκωφαντική η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες»

    • NewsRoom
    Μακάριος Λαζαρίδης

    Μακάριος Λαζαρίδης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας


    Για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για την επικείμενες εκλογές, αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε σε συνεντεύξεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς «ΑLPHA» και «ΕΡΤ» ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

    Αναφερόμενος στο θέμα των σχεδιαζόμενων αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Είναι απαράδεκτο και μόνο το γεγονός ότι μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση η πιθανότητα μείωσης των ποινών για εγκληματικές οργανώσεις, όπως είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ. Δεν ξέρω τελικά τι θα κάνει η κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σε δημόσια διαβούλευση αυτές οι αλλαγές, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί, δεν απάντησε. Η κυβέρνηση να γνωρίζει ότι θα μας βρει απέναντι και καλά θα κάνει να μην προχωρήσει. Σίγουρα χρειάζονται αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλαγές όμως που θα βοηθήσουν τη Δικαιοσύνη ως προς την αποτελεσματικότητα και τον χρόνο απονομής της».

    Για τις διαδοχικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες ο υποψήφιος στο νομό Καβάλας εμφανίστηκε σίγουρος για συντριπτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στρατηγική. Αυτό σημαίνει εκκωφαντική ήττα σε όλες τις κάλπες».

    Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία σημείωσε: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα αν δεν πάρει την έγκριση των πιστωτών. Κατά συνέπεια είμαστε σε μια πολύ αυστηρή επιτήρηση, καθώς βρισκόμαστε σε ένα άτυπο τέταρτο Μνημόνιο. Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πράξη σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις Αντίθετα, επιδίδεται σε ένα κρεσέντο παροχών και διορισμών με προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς. Αντί να λύνει τα προβλήματα ασχολείται με ρουσφέτια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κικίλιας: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει και τις τέσσερις κάλπες του 2019



    ΣΧΟΛΙΑ