ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε τις προβλέψεις κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, κατά τον οποίο ψήφισαν πάνω από 302.000 πολίτες.
Στη μάχη για τη δεύτερη θέση, ο Χάρης Δούκας νίκησε στο νήμα τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος καταλαμβάνει την τρίτη θέση με μικρή απόσταση μερικών εκατοντάδων ψήφων από τον δήμαρχο της Αθήνας, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.
Με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο 99,46% των ψήφων ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 29,71% (88.659).
Στη μάχη για τη δεύτερη θέση ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει ποσοστό 21,38% (63.748) και ο Παύλος Γερουλάνος ποσοστό 21,15% (63.065).
Η Άννα Διαμαντοπούλου συγκεντρώνει ποσοστό 19,56% (58.313).
Ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει το 5,9% (17.587) ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου το 2,3% (6.892).
Έτσι στον επόμενο γύρο της Κυριακής 13 Οκτωβρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης βασίστηκε κυρίως στην εντυπωσιακή του επικράτηση στην Κρήτη, με μια ξεκάθαρη πρωτιά, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος κέρδισε διάφορες περιοχές της επικράτειας. Ωστόσο, ο δήμαρχος της Αθήνας απέτυχε να βρει στήριξη στην Αττική και ειδικότερα στην Α΄ Αθηνών, μένοντας τέταρτος, με τους Αθηναίους να του γυρίζουν την πλάτη.
Ειδικότερα στην Αττική, στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ενώ ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Άννα Διαμαντοπούλου και στην τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, ο Ν. Ανδρουλάκης βρέθηκε να προηγείται, μπροστά από την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο, με τον Χάρη Δούκα να βρίσκεται και εκεί στην τέταρτη θέση.
Διαβάστε επίσης:
Νίκος Ανδρουλάκης: Σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατική παράταξη
Χάρης Δούκας: Το 70% του κόσμου του ΠΑΣΟΚ ζητά αλλαγή ηγεσίας
Παύλος Γερουλάνος: Συγχαρητήρια σε Ανδρουλάκη και Δούκα, σεβαστό το αποτέλεσμα
Κατρίνης: Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα
Νάντια Γιαννακοπούλου: Σήμερα είναι ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες για τις τιμές εν αναμονή της επανέναρξης των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν
- Μεξικό: Πώς οι αρχές εξουδετέρωσαν τον πιο καταζητούμενο αρχηγό καρτέλ
- ΗΠΑ: Νέα επίθεση κατά σκάφους στην Καραϊβική που μετέφερε ναρκωτικά
- Η Gilead θα εξαγοράσει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Arcellx για έως 7,8 δισ. δολάρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.