• Πολιτική

    Εκλογές Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ): Τη “γαλάζια” παράταξη ανέδειξε η κάλπη

    • NewsRoom

    Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου


    Στο ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα, με αυτό του περασμένου Μαρτίου, οδήγησαν οι αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Η κάλπη ανέδειξε νικήτρια την «γαλάζια» παράταξη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ για τη διοίκηση του Συλλόγου, με ποσοστό που ανήλθε στο 48%.

    Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στις 22 Ιουνίου, έπειτα από την απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 3 Μαρτίου 2019 για προσχηματικούς λόγους.

    Πλειοψηφών σύμβουλος του ΔΣ του ΠΙΣ είναι για δεύτερη φορά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

    Δεύτερη δύναμη με ποσοστό 18% εξελέγη η διασπαστική παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ -ΔΗΚΙ. Ακολουθεί με 11% η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΩΠΟ), η ΔΗΠΑΚ με 7%, η ΑΠΚΙ με 8%, το Ενωτικό Κίνημα με 4% και το Αγωνιστικό Κίνημα με 3,5%.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επετράπη στον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Φώτη Πατσουράκο να ψηφίσει, παρότι διέθετε τη νόμιμη εξουσιοδότηση, εξαιτίας της απουσίας του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, με αποτέλεσμα να κατατεθούν ενστάσεις εξαιτίας της μη τήρησης της νομιμότητας.

    Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών (ΑΠΣΙ), η ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ έλαβε ποσοστό 58,8%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ