• Πολιτική

    Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό στις 11 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας για τη δεύτερη διερευνητική εντολή

    Αλέξης Τσίπρας – Κατερίνα Σακελλαροπούλου


    H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα 23 Μαΐου στις 11:00, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

    Χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Επιστροφή της διερευνητικής εντολής αναμένεται να κάνει επιτόπου και ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας και αυτός με τη σειρά του ώθηση προς επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής την Κυριακή και διάλυσή της την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου οι νέες βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν, στις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

    Αμέσως μετά την τρίτη διερευνητική εντολή θα λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναμένεται να πράξει ανάλογα, καθώς όπως διαμηνύουν από τη Χαριλάου Τρικούπη “η εντολή είναι πλέον κενή περιεχομένου”.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή – Στις 25 Ιουνίου οι εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ