• Top Stories

    Εγώ διάβασα το βιβλίο του Κουφοντίνα


    **Θέλουμε την παράσταση, δεν τη θέλουμε, ανεβάζουμε την παράσταση, την κατεβάζουμε, την ανεβάζουμε ξανά. Νομίζω κάποιο πρόβλημα έχουν στο Εθνικό Θέατρο. Δεν μπορούν να στηρίξουν τις αποφάσεις τους. Αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα ημερολόγια τρομοκρατικού καταστρώματος του Σάββα Ξηρού αλλά δεν μπόρεσαν να στηρίξουν την επιλογή τους. Νομίζω ότι το πιο ντροπιαστικό είναι που μίλησαν για απειλές. Ποιος απείλησε; Ποιον απείλησε; Με ποιο δίαυλο; Αν έγινε από το τηλέφωνο, εντοπίζεται εκείνος που απειλεί. Αν έγινε με ιμέιλ, εντοπίζεται εκείνος που απειλεί. Μου είπαν ότι κανείς δεν απείλησε απλώς υπήρχε μια αρνητική ατμόσφαιρα.

    *Και για να το κλείσουμε το θέμα. Κανείς δεν λογόκρινε την παράσταση. Μόνοι τους την κατέβασαν. Λογοκρισία είναι να δοθεί εντολή απόσυρσης. Λογοκρισία είναι η άνωθεν υπόδειξη. Η  διάθεση να ακολουθήσει κάποιος την «κοινή γνώμη» είναι ξεκάθαρη δειλία.

    ** Να μείνουμε λίγο στην ανοχή της τρομοκρατίας, για να μην πω στον έπαινο των δολοφόνων. Μου έκανε αλγεινή εντύπωση η δήλωση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για τους δολοφόνους. Διαβάστε τι και ανατριχιάστε: «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου…». Υπέρ του ανθρώπου. Και συνέχισε ο Ηλίας Μπαλαούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο: «Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

    *Να αποδεχτώ ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει δει πολλά καουμπόικα και χαίρεται με την εικόνα του πιστολέρο που σκορπίζει θάνατο. Το πρόβλημά μου όμως μαζί του είναι ότι φέρεται με την ίδια δειλία που επέδειξαν τα στελέχη του Εθνικού Θεάτρου. Αφού διαφοροποίησε την οργάνωση δολοφόνων από τον Ρουπακιά και μίλησε για ιδανικά, κατόπιν βγήκε να κατηγορήσει τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, ότι τάχα μου διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις του.

    *Προσωπικά έχω καταλάβει πολλά για την 17 Νοέμβρη διαβάζοντας το βιβλίο του Κουφοντίνα. Δεν το αγόρασα. Μου το έκανε δώρο μια φίλη που έχει δικηγορικό γραφείο πολύ κοντά στις εκδόσεις Λιβάνη. Το συμπέρασμα με λίγες λέξεις: πρόκειται για επηρμένους ψυχοπαθείς.      

    ** Αχ, αναπολώ τη νιότη, εκείνη τη νιότη την ξέγνοιαστη, όταν πηγαίναμε με τις παρέες στα Αστέρια της Γλυφάδας. Δεν μας ενδιέφερε τίποτε άλλο πέρα από ένα βλέμμα κοριτσίστικο που θα έπεφτε πάνω μας. Να ομολογήσω ότι ενώ παρίστανα ότι φλερτάρω τις συνομήλικες, επένδυα τη γοητεία μου στις ύπανδρες μαμάδες που πήγαιναν στην παραλία τις ώρες που οι σύζυγοι εργάζονταν σκληρά στο αθηναϊκό λιοπύρι. Οι περισσότεροι έκαναν το σφάλμα να έρχονται μόνο τα σαββατοκύριακα, αφήνοντας τη φαμίλια εκεί στο κύμα.

    *Μαθαίνω ότι αναβάλλεται η ανακαίνιση στα Αστέρια καθώς προσέφυγαν δεν ξέρω πού κάποιοι κάτοικοι της περιοχής. Μισούν την ανάπτυξη και φθονούν την καλοπέραση. Νομίζουν ότι οι επενδυτές θα τα καταστρέψουν όλα. Πόσο λάθος νοοτροπία… Ο επενδυτής θα κάνει τις εγκαταστάσεις καλύτερες  από αυτό που είναι σήμερα. Είναι εγκαταλειμμένες και το μόνο που λειτουργούσε ήταν μια πίστα, μνημείο υποκουλτούρας.

    ** Αλλάζω θέμα και δηλώνω ότι φοβούμαι μην μου έρθει καμιά μολότοφ στο κεφάλι. Να εξηγηθώ. Πηγαίνω και αγοράζω προφιτερόλ στην Εμμανουήλ Μπενάκη, γωνία με Ανδρέα Μεταξά. Το κατάστημα ονομάζεται sorolop και ετοιμάζει το γλυκό μπροστά στα μάτια του πελάτη. Για να πάω εκεί όμως πρέπει να περάσω τα σύνορα. Εννοώ τα σύνορα της οδού Μασσαλίας που χωρίζουν το Κολωνάκι από τα Εξάρχεια. Θα μου πείτε ότι οι μολότοφ πέφτουν τη νύχτα κι εγώ πηγαίνω για γλυκό το απόγευμα. Δεν υπάρχουν κανόνες. Μου έκανε εντύπωση που οι δράστες δεν λυπήθηκαν καν τον Αλέκο Φλαμπουράρη κι έκαναν φλαμπέ το σπίτι του που βρίσκεται εκεί στην περιοχή.

    *Αναρωτιέμαι εάν η επίθεση σχετίζεται με τη νέα εργολαβία που ανέλαβε η εταιρεία Διάτμηση του υπουργού. Πρώην εταιρεία, εκείνη που μεταβίβασε χωρίς να την μεταβιβάσει. Η Διάτμηση ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης σε διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ και εκκρεμεί η έγκριση του Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να κατακυρωθεί το έργο. Δεν θα επαναλάβω το αστειάκι, ότι επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ διορίστηκε ένας μπίζνεσμαν, σύντροφος της Ρένας Δούρου. Ξέρετε, μπίζνεσμαν, ιδιοκτήτης καφετέριας_ γελούν οι φραπουτσίνο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Έχω μόνο μια επισήμανση. Η εταιρεία του Φλαμπουράρη είχε πάντα μικροδουλειές. Από την ώρα που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ, η Διάτμηση ανέλαβε δυο  κρατικές δουλειές των εκατομμυρίων ευρώ και ο νοών νοήτω.



    ΣΧΟΛΙΑ