• Πολιτική

    Εγκρίθηκε η 5η ΠΝΠ με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

    • NewsRoom


    Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία στις  διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων η 5η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης. H ΠΝΠ εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια την προσεχή Παρασκευή.

    «Υπέρ» της ΠΝΠ δήλωσε η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ «κατά» δήλωσαν το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Ωστόσο, επιφύλαξη για την Ολομέλεια δήλωσε η Ελληνική Λύση.

    Στην ΠΝΠ έχουν περιληφθεί διατάξεις που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού στην κοινωνία και στην στήριξη αυτής, αλλά και την ομαλή διασφάλιση λειτουργίας των δομών του κράτους.

    Μεταξύ άλλων, η ΠΝΠ προβλέπει:

    -Την έκπτωση στην καταβολή δόσεων βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση, επιχειρήσεων που επλήγησαν από την εμφάνιση του κορονοϊού.

    -Τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης με τη μορφή της «επιστρεπτέας προκαταβολής» σε επιχειρήσεις.

    -Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλόμενου μισθού στο προσωπικό των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και άλλων δομών του υπουργείου Υγείας.

    -Την αναστολή για 3 μήνες της προθεσμίας για τις διαδικαστικές δράσεις που αφορούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

    -Τη δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών, κατά 25%, για αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

    -Τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Ασθενών από κορονοϊό



    ΣΧΟΛΙΑ