ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόστα: Η απόφαση του Ισραήλ να καταλάβει την Γάζα πρέπει να έχει συνέπειες για τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ
Τις σοβαρές ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών μετέφερε o γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Στέφανο Σανίνο, στον πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ.
Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του ο κ. Σανίνο «μεταφέρθηκε στον πρέσβη Μποζάι της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ η σοβαρή μας ανησυχία για τις πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών της Τουρκίας κοντά στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης».
Όπως προσθέτει ο κ. Σανίνο, «ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι πιο σημαντικά από ποτέ σε αυτήν την κρίσιμη καμπή».
Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκφράσει την έντονη καταδίκη του για «την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων».
Με εντολή δε του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης είχε πραγματοποιήσει «άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ».
Διαβάστε επίσης:
Τζορτζ Τσούνης: H Ελλάδα δεν είναι μόνο πυλώνας σταθερότητας, αλλά είναι πολλά περισσότερα
Δένδιας: Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της Άγκυρας – Διάλογος με υπερπτήσεις δεν γίνεται
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θάνος Πλεύρης στο mononews: Στη φυλακή έως 5 χρόνια όποιος μετανάστης δεν παίρνει άσυλο – Πότε θα μπαίνει «βραχιολάκι»
- XRTC: Οι 6 αδυναμίες της ελληνικής ακτοπλοΐας αλλά και οι προοπτικές στον νέο κύκλο ανάπτυξής της
- Το αξέχαστο πάρτι του Ανδρεάδη στη Μύκονο με καλεσμένο τον Αρνό της Louis Vuitton, πού βρίσκεται το Theolina του Θ. Φέσσα, οι τραπεζίτες που βρέθηκαν στην Αντίπαρο και μία παγκόσμια πρεμιέρα στο Ναύπλιο
- Ασφαλιστική αγορά: Συναγερμός για τα κόστη υγείας – Ανησυχίες και νέες προτάσεις μετά την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
