• Top Stories

    ΕΔΕ για τον φρουρό της ιρανικής πρεσβείας

    • NewsRoom


    Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για τον φρουρό στο φυλάκιο της πρεσβείας του Ιράν, ο οποίος κατά την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, έκανε ό,τι του είπαν τα μέλη της αναρχικής ομάδας και βγήκε από το κουβούκλιο χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

    Οι αντιεξουσιαστές, που επέβαιναν σε μηχανές, πήγαν έξω από την πρεσβεία, λίγο μετά τις 6:00, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές, προκάλεσαν φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού και αμέσως μετά έφυγαν. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

    Ο φρουρός της πρεσβείας εμφανίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε από την ομάδα να υπακούει τις εντολές των αναρχικών, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα.

    Ο φρουρός βγαίνει από το κουβούκλιο και επιτρέπει σε έναν από τους δράστες να σπάσει το παράθυρο με σφυρί, ενώ άλλοι νεαροί πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτήριο. Ο φρουρός εμφανίζεται ντυμένος με λευκή μπλούζα ή φανέλα, κι όχι με στολή. Είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο, το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπακογιάννη για «Ρουβίκωνα»: Η κατάσταση έχει ξεφύγει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβληματισμός από τη στάση του φρουρού της ιρανικής πρεσβείας στην επίθεση του Ρουβίκωνα με μπουκάλια (video)



    ΣΧΟΛΙΑ