Πολιτική

Δ.Βερβεσός – Δ.Αναστασόπουλος: Αυτοί είναι οι δύο μονομάχοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

  • NewsRoom


Ο Δημήτρης Βερβεσός και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι οι δύο νικητές του πρώτου γύρου των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου θα διεκδικήσουν τη θέση του πρόεδρου του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας.

Στο πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, οι συνάδελφοί τους τους επέλεξαν μεταξύ 12 υποψηφίων, ως το δίδυμο που θα διεκδικήσει στο δεύτερο γύρο την προεδρία του Συλλόγου για την επόμενη τετραετία.

Πρώτον και με διαφορά ανέδειξε η κάλπη τον Δημήτρη Βερβεσό. Στο 96% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων, έλαβε 2.649 ψήφους και ποσοστό 26,66 %.
Στη δεύτερη θέση, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος. Ελαβε 1.825 ψήφους και ποσοστό 17,68%.

Ο Δημήτρης Βερβεσός, νυν σύμβουλος του ΔΣΑ , προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και φέρεται να στηρίζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα. Ο αντίπαλος του Δημήτρης Αναστασόπουλος φαίνεται να έχει κομματική προέλευση από τη Νέα Δημοκρατία ενώ δημιούργημα του θεωρείται ο νομικός ιστότοπος «eThemis».

Ωστόσο, πρωταγωνιστής στις αρχαιρεσίες αναδείχθηκε η αποχή: μόνο ένας στους δύο δικηγόρους προσήλθε στις κάλπες για να αναδείξει το νέο πρόεδρο για την επόμενη τετραετία.

Στις 52 κάλπες των 26 εκλογικών τμημάτων του ΔΣΑ ψήφισαν περίπου 12.000 από τους 20.990 εγγεγραμμένους δικηγόρους.

Δηλαδή, το ποσοστό της συμμετοχής, μόλις που ξεπέρασε το 55%.

Αναλυτικά, οι 12 υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ λαμβάνουν στο 96% των καταμετρημένων ψήφων:

ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
25.66%
2649 ψήφοι
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
17.68%
1825 ψήφοι
ΚΩΤΣΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
9.86%
1018 ψήφοι
ΠΕΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8.07%
833 ψήφοι
ΣΟΦΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
7.83%
808 ψήφοι
ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
6.00%
619 ψήφοι
ΔΑΜΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5.34%
551 ψήφοι
ΓΑΛΕΤΣΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5.15%
532 ψήφοι
ΒΡΕΤΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
4.89%
505 ψήφοι
ΒΡΑΧΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3.68%
380 ψήφοι
ΜΑΝΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3.39%
350 ψήφοι
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
2.46%
254 ψήφοι

 

Οι δηλώσεις των δύο υποψηφίων

«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σαφές και ξεκάθαρο», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Βερβεσός και συνέχισε:

«Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά, μακριά από κομματικές επιλογές και διαχωριστικές γραμμές. Τα προβλήματα μας δεν έχουν χρώμα. Η λύση τους απαιτεί γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα.  Είμαι ετοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση.

Το δικό μου μήνυμα, ενόψει της προσεχούς Κυριακής και Δευτέρας είναι μήνυμα ενότητας.
Ενωμένοι θα αγωνιστούμε για το μέλλον και την αξιοπρέπεια των δικηγόρων.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στις εκλογές και ιδιαίτερα όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου και το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο.  Συγχαίρω όλους τους συνυποψηφιους μου για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε.

Η δύναμη του ΔΣΑ είναι τα μέλη του. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της επόμενης Κυριακής και Δευτέρας. Για δυνατό διεκδικητικό ΔΣΑ. Για το δικηγόρο και την κοινωνία».

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος ανέφερε:

«Ήρθε η ώρα της ανανέωσης για τη μεγάλη αλλαγή. Οι σημερινές αρχαιρεσίες του ΔΣΑ στέλνουν ένα μήνυμα.

Ευχαριστώ θερμά κάθε ένα από τους χιλιάδες δικηγόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Ευχαριστώ επίσης τους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο αγώνα. Καλώ όλους τους συναδέλφους σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να πούμε οριστικά «ναι» στην ανανέωση. Για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας κρατούν στο παρελθόν. Για να κάνουμε ξανά όλοι μαζί τον ΔΣΑ πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας»

Τα αποτελέσματα σε ΘΣΝ –Πειραιά -Πάτρα

Θρίλερ από τον πρώτο γύρο για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Με μόλις 9 ψήφους διαφορά, πρώτο ανέδειξε η κάλπη τον Χρήστο Ράπτη και δεύτερο τον Ευστάθιο Κουτσοχήνα.

Ο πρώτος έλαβε 606 ψήφους και ποσοστό 17,40% και ο δεύτερος 597 ψήφους και ποσοστό 17,14%.

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, ο νυν πρόεδρος Γιώργος Σταματόγιαννης με 413 ψήφους και ποσοστό 31,94% και ο Ηλίας Κλάππας με 363 ψήφους και ποσοστό 28,07% περνούν στις επαναληπτικές αρχαιρεσίες.

Στο Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας, ο Θανάσης Ζούπας με 266 ψήφους και ποσοστό 45,94% και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος με 246 ψήφους και ποσοστό 42,96% περνούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών.


ΣΧΟΛΙΑ