• Πολιτική

    Δούκας: «Δίπλα στους ευάλωτους πολίτες μας»

    • NewsRoom

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας


    «Αθήνα: Πρωτεύουσα της Αλληλεγγύης» ήταν ο τίτλος της ημερίδας στην οποία παρουσιάστηκαν οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων που φιλοξενούνται σε δημοτικούς χώρους. Αιρετοί, στελέχη του Δήμου, επαγγελματίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εθελοντές από την Κοινωνία των Πολιτών συναντήθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα έργα και τις δράσεις του Δήμου.

    Την ημερίδα άνοιξε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος μίλησε για τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου καθώς και για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των συνεργασιών, των συνεργειών και των δικτυώσεων. Ο κ. Δούκας ανέφερε ότι περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι, ένας στους τρεις κατοίκους της Αθήνας, χρειάστηκε τις κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές του από τις δημοτικές κοινωνικές δομές. «Είμαστε δίπλα στους ευάλωτους δημότες μας», τόνισε ο κ. Δούκας και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε μία σειρά από νέες δράσεις του Δήμου Αθηναίων:

    Ξεκινάει τη λειτουργία του το Γραφείο Ενεργειακής Φτώχειας. Περισσότεροι από 60 πιστοποιημένοι εργαζόμενοι στον Δήμο, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

    Ετοιμάζεται η λειτουργία του Γραφείου Προσβασιμότητας.

    Αυξάνονται τα Πολυδύναμα Δημοτικά Ιατρεία.

    Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία του γραφείου εύρεσης εργασίας (job center) για ευάλωτες ομάδες.

    Ετοιμάζεται ο ξενώνας για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

    Επανασχεδιάζονται και επαναλειτουργούν τα προγράμματα για τα Ανοιχτά Σχολεία.

    Δημιουργούνται επτά Προσβάσιμες Διαδρομές για άτομα με κινητική και οπτική αναπηρία, μία σε κάθε κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

    Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη, υπογράμμισε είπε ότι: «Έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε τις υποδομές και έμπειρο προσωπικό να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των ευάλωτων κατοίκων της πόλης».

    Διαβάστε επίσης:

    Dimand: Επαναφορά στην κερδοφορία το 2023 – Στα 19,2 εκατ. ευρώ τα EBITDA

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Οριστικό λουκέτο και πρόστιμο €120.000 εκατ. στην Prelium

    Βουλή – Ν/σ. Φορολόγηση πολυεθνικών- Κ. Τσιάρας: Απορρίπτουμε τις υπεραπλούστευσεις και λαϊκισμούς της Αντιπολίτευσης-



    ΣΧΟΛΙΑ