• Πολιτική

    Δείτε LIVE: Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    κυριακος μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


    Παρακολουθήστε ζωντανά από την ΕΡΤ την συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

    Τι έχει πει μέχρι τώρα

    Ένας τρόπος υπάρχει για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του, και αυτός είναι οι εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    «Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς», πρόσθεσε για να συμπληρώσει: «Οι εκλογές έχουν ένα κόστος, αλλά η παραμονή της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή».

    Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές, αλλά το 85% των πολιτών, ενώ τόνισε ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.

    Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι πρότεινε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής και ένα κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα που είναι απολύτως εφαρμόσιμο, αλλά πάντα υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτεί η κυβέρνησή του με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Μπορούμε να τους πείσουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ερωτηθείς για τη μείωση των πλεονασμάτων, υπενθύμισε πως πρώτος έβαλε το θέμα ο ίδιος, ακολούθησε ο Γιάννης Στουρνάρας και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, όμως «ο πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος και δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί με τους εταίρους», τόνισε.

    Για το χρέος είπε ότι πράγματι χρειάζεται διευθέτηση αλλά να προηγηθούν άλλα πράγματα, ενώ ερωτηθείς εάν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διευθέτηση του, απάντησε θετικά.

    Αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, επανέλαβε τη θέση του ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και η ΝΔ θα τον καταργήσει και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις άδειες, ενώ σχολιάζοντας τη σημερινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι όποιου υπερθεματιστή το πόθεν έσχες είναι προβληματικό, η άδεια θα πάει στον επόμενο, διερωτήθηκε: «Αλήθεια, δεν έγινε έλεγχος στα Πόθεν Έσχες;».

    Προανήγγειλε εξάλλου σημαντική ανανέωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, διαμηνύοντας ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις στην αξιοκρατία, και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Ξεκαθάρισε δε πως όλοι αξιολογούνται καθημερινά, και πρώτος ο ίδιος.

    Αναφέρθηκε επίσης στο πόρισμα του ελέγχου για την Τράπεζα Αττικής, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ