• Πολιτική

    Διπλωματικές πηγές: Η Μόσχα ευθύνεται για την όξυνση

    • NewsRoom
    Υπουργείο Εξωτερικών

    Υπουργείο Εξωτερικών


    «Ο μόνος που φταίει για την όξυνση είναι η Μόσχα» απαντούν διπλωματικές πηγές στην εκπρόσωπο του Λαβρόφ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία νωρίτερα στο briefing του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, επιτέθηκε με το γνωστό της ύφος στην Ελλάδα με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός στο Κογκρέσο.

    Τι απαντούν διπλωματικές πηγές

    «Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη” λένε κύκλοι της Βασ. Σοφίας.

    Τους ενοχλούν τα όπλα και οι παρομοιώσεις με το Μεσολόγγι

    Η κυρία Ζαχάροβα ενοχλήθηκε που η Ελλάδα καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την ρωσική εισβολή σε μία ανεξάρτητη χώρα και που έστειλε οπλισμό, συντασσόμενη πλήρως με τον Δυτικό κόσμο.

    «Ακόμη μία προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς” δήλωσε στο ρωσικό briefing.

    Προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό

    «Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς.

    Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το Τάγμα Αζόφ», σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

    Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Ζαχάροβα επιτίθεται και απειλεί εμμέσως την Ελλάδα. Στις αρχές Μαρτίου σε μακροσκελή ανακοίνωσή της είχε κάνει λόγο για «χονδροειδείς κατηγορίες Ελλήνων αξιωματούχων» τονίζοντας πως «ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή».

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Μητσοτάκη–Προέδρου του Ισραήλ: Ενεργειακά ζητήματα και η διαμόρφωση του νέου ενεργειακού χάρτη, στο επίκεντρο



    ΣΧΟΛΙΑ