• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Pulse: Βουτιά ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσο κερδίζει το ΠΑΣΟΚ – Αυξάνει το προβάδισμα η ΝΔ

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης


    Αυξάνεται η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με βάση την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

    Από τη μια η Νέα Δημοκρατία αυξάνει κατά μια μονάδα το ποσοστό της, από το 32,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse, στο 33,5% σήμερα. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα διοίκηση του Στέφανου Κασσελάκη χάνει δύο μονάδες, από το 17% στο 15%, με τη διαφορά των δύο κομμάτων να αυξάνεται από το 15,5% στο 18,5%.

    Μεγάλος κερδισμένος της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, που από το 10,5% του Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στο 12% στην πρόθεση ψήφου, με τη διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται από τις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες στις 3 μονάδες. Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ θεωρείται σε ποσοστό 31% ότι θα έχει τα μεγαλύτερα κέρδη από τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ενισχυμένο εμφανίζεται και το ΚΚΕ, με ποσοστό 8,5%, από 7,5% τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, αυξάνει το ποσοστό του στο 9,5%. Τ

    Το 6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «μετακομίζει» στο ΚΚΕ, ενώ στο 7% είναι το ποσοστό διαρροής προς το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ένα 3% από τον ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται στο ΜέΡΑ25, φέρνοντας το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη στο όριο του 3%. Μάλιστα, η Pulse δίνει 3% στο ΜεΡΑ25 με την αναγωγή των ψηφοφόρων της «γκρίζας ζώνης».

    Στη ζώνη του 3% – με την αναγωγή – δείχνει η Pulse και την Πλεύση Ελευθερίας, που δεν δείχνει να κερδίζει το παραμικρό από τις ανακατατάξεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στα δεξιά της ΝΔ, μόνον η Νίκη εμφανίζει κέρδος μισής μονάδας, ενώ τόσο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, όσο και οι «Σπαρτιάτες» καταγράφουν απώλειες μισής μονάδας.

    Πώς βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τις εξελίξεις

    Μόλις το 11% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι παρακολουθούν «με ικανοποίηση» τα τεκταινόμενα στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ «με ενδιαφέρον» απαντά το 45%. Σχεδόν ένας στους δύο, ωστόσο, δηλώνει είτε ουδετερότητα, είτε αδιαφορία, ή προβληματισμό.

    Το 68% δηλώνει ότι βλέπει θετικά τις πρωτοβουλίες του κ. Κασσελάκη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το 53% του εκλογικού σώματος εκτιμά ως πολύ ή αρκετά πιθανό ενδεχόμενο τη δημιουργία ενός κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, με το ποσοστό να φτάνει στο 43% μεταξύ των ψηφοφόρων του.

    Ανησυχία για ακρίβεια και Μέση Ανατολή

    Το 86% των ερωτηθένων δηλώνουν ότι τους απασχολεί η ακρίβεια , ενώ σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά προβληματίζονται κυρίως με τις τιμές στα τρόφιμα και στους λογαριασμούς του ρεύματος. Τα πρωτεία στην ανησυχία έχουν οι ηλικίες από 30 ως 59 ετών.

    Ένα εξίσου συντριπτικό ποσοστό δηλώνει προβληματισμό για την πολεμική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή.

    Διαβάστε επίσης

    Την Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο

    Γεωργιάδης: Εφικτός στόχος η αύξηση του μέσου μισθού στα €1.500 στο τέλος της τετραετίας

    Πλεύση Ελευθερίας: Η Κωνσταντοπούλου ζητάει πίσω την έδρα, η Παπαϊωάννου δεν τη δίνει



    ΣΧΟΛΙΑ