• Πολιτική

    Δημοσκόπηση PULSE: Στις 4,5 μονάδες αυξάνει το προβάδισμά της η ΝΔ

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας


    Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ στην τελευταία δημοσκόπηση της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

    Ειδικότερα, η ΝΔ αυξάνει κατά 1 μονάδα το ποσοστό της στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στα μέσα Μαρτίου, φτάνοντας πλέον στο 29,5% από 28,5%.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παραμένουν αμετάβλητοι στο 25% και 9,5% αντίστοιχα. Το ΚΚΕ υποχωρεί κατά μισή μονάδα στο 5,5% από 6% τον Μάρτιο, ενώ αμετάβλητο παραμένει το κόμμα της ΕΛληνική Λύσης στο 3,5%. Στο 3,5% καταγράφεται και το ΜΕΡΑ25 με άνοδο μισής μονάδας σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ εντός Βουλής μπαίνει και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «ΕΛΛΗΝΕΣ» με 3% από 2,5% τον Μάρτιο.

    Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

    Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26% , το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 10%, το ΚΚΕ 6%, ενώ η Ελληνική Λύση και το Μέρα25 4%. Το κόμμα Έλληνες συγκεντρώνει το 3,5%.

    Παράλληλα, στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 24 μονάδες, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 36% έναντι του 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 11% η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη.

    Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια κατανομής των εδρών ισχύουν τα εξής:

    Δείτε εδώ αναλυτικά τη δημοσκόπηση

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασίας της πρώτης κατοικίας

    Γεωργιάδης: Στο Ελληνικό της πρώτης φάσης δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό απούλητο



    ΣΧΟΛΙΑ