• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Pulse: Στις 12 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – 8 στους 10 θετικοί για το εμβόλιο

    • NewsRoom
    Δημοσκόπηση GPO: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Δημοσκόπηση GPO: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ


    Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα ευρήματα ως προς την προθυμία των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19.

    Σύμφωνα με την Pulse, η ΝΔ προηγείται με 37% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. “Άλλο” απάντησε το 7,5% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ είναι στο 10,5%.

    Σχετικά με το lockdown, το 35% επιθυμούν άμεση χαλάρωση και το 34% εκτιμά ότι χρειάζεται μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων. Οι περισσότεροι πάντως εκτιμούν ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

    Για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, το 47% την αποτιμά θετικά (22% σίγουρα θετικά, 25% μάλλον θετικά), ενώ επίσης το 47% την αποτιμά αρνητικά (15% μάλλον αρνητικά, 32% σίγουρα αρνητικά).

     

    Eνθαρρυντικά είναι τα ευρήματα για την αποδοχή των εμβολίων κατά του κορονoϊού. Η συντριπτική πλειονότητα, το 82%, απαντά ότι θα κάνει το εμβόλιο (61% σίγουρα ναι, 21% μάλλον ναι), ενώ οι αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις 16% (8% μάλλον όχι, 8% σίγουρα όχι).

    Στο ερώτημα για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της πανδημίας, το 62% τους αποτιμά αρνητικά (24% μάλλον αρνητικά, 38% σίγουρα αρνητικά) και το 30% θετικά (12% σίγουρα θετικά, 18% μάλλον θετικά).

    Σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, το 42% εκτιμούν ότι οφείλεται στην εφαρμογή των μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, το 24% εκτιμά ότι ευθύνεται η χαλαρή τήρηση μέτρων και περιορισμών, το 18% οι ανεπαρκείς έλεγχοι εφαρμογής των μέτρων και των περιορισμών, το 20% απαντά ότι στην αύξηση των κρουσμάτων συνέβαλαν οι διαδηλώσεις, το 10% οι νέες μεταλλάξεις και το 6% οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 43% των ερωτηθέντων έναντι 27% που επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απάντησαν το 27%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ζαχαράκη: Τηλεδιάσκεψη με υφυπουργούς Τουρισμού της ΕΕ για το πράσινο πιστοποιητικό

    Πάιατ: Εμβάθυνση των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδα σε ένα ευρύ φάσμα περιφερειακών και διμερών θεμάτων

    Πώς ζούνε οι Έλληνες εδώ και ένα χρόνο με την πανδημία;

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ