• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Palmos: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, «άφαντα» Ποτάμι και ΑΝΕΛ

    • NewsRoom
    Εκλογές


    Σταθερό προβάδισμα, κατά σχεδόν 6 ποσοστιαίες μονάδες, δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs.gr (ιστοσελίδα η οποία συνδέεται με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου).

    Στην κατηγορία της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%, το ΚΙΝΑΛ με 6,2%, το ΚΚΕ  με 5,8%, ενώ ακολουθεί στην πέμπτη θέση  βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 3,6%.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, πολύ χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνουν το Ποτάμι (0,5%) και η ΑΝΕΛ (0,3%), ενώ λίγο καλύτερα βρίσκεται  η Ένωση Κεντρώων (1,3%). Μικρά είναι και τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης (2,5%) της Λαϊκής Ενότητας (1,1%), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,1%) και της Πλεύσης Ελευθερίας (1%).

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πάνω από 19% οι αναποφάσιστοι. Συνολικά, η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 31,4%.

    Κατά την ίδια έρευνα, η συσπείρωση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται στο 42%, ενώ για τη ΝΔ στο 76%.

    Με οικονομικά κριτήρια και με σκοπό να στείλει πολιτικό μήνυμα θα ψηφίσει το 60%
    Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια των πολιτών για τη ψήφο τους, όπως αναφέρει η Palmos Analysis, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι περισσότεροι εστιάζουν στα θέματα της οικονομίας και την οικονομική τους κατάσταση.

    Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό άνω του 60% δηλώνει πως θα ψηφίσει είτε με βάση τα οικονομικά του και την οικονομία (33%), είτε για να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα (30%).

    Μόλις το 22% των ερωτηθέντων απάντησε πως προτεραιότητα για τη ψήφο τους έχουν τα ευρωπαϊκά ζητήματα και το μέλλον της Ευρώπης.



    ΣΧΟΛΙΑ