• Πολιτική

    Δημοσκόπηση MRB: Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης

    • NewsRoom
    Υπουργικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο κέντρο


    Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές γνώμες μεταξύ των πολιτών από τους υπουργούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα ποιοτικά συμπεράσματα της τελευταίας δημοσκόπηση της MRB για τις τάσεις του Δεκεμβρίου.

    Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκεντρώνει 46,7% θετικές γνώμες και 36,1% αρνητικές, ενώ ο υπουργός Παιδείας 37,4% θετικές και 28,9% αρνητικές γνώμες.

    Στην τρίτη θέση, με 37,4% θετικές γνώμες και 43,2% αρνητικές βρίσκεται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ενώ ακολουθεί με 37,2% θετικές απόψεις και 33,4% αρνητικές η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Την πρώτη πεντάδα κλείνει με 30,5% θετικές απόψεις και 42,8% αρνητικές ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

    Στην έκτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (Υπ. Υγείας), ο Μάκης Βορίδης (Υπ. Επικρατείας), ο Άδωνις Γεωργιάδης (Υπ. Εργασίας) και η Νίκη Κεραμέως (Υπ. Εσωτερικών).

    Αναφορικά με τον καταλληλότερο  πρωθυπουργό, οι πολίτες επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 36,2%, με δεύτερον τον… «κανένα» με 19,3%. Ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11%. Στην τρίτη θέση με 7,3% βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, στο 6,6% ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 4,9% ο Κυριάκος Βελόπουλος, στο 3,7% η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο 2,5% ο Γιάννης Βαρουφάκης, στο 1,7% ο Δημήτρης Νατσιός και στο 1,3% ο Βασίλης Στίγκας. Η επιλογή άλλος βρίσκεται στο 3,3%.

    Στην επιλογή μεταξύ των αρχηγών των τριών μεγάλων κομμάτων, το 39,2% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με δεύτερη επιλογή, με 29,3% τον «Κανένα». Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 13,7% ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης το  10,1% και η επιλογή «άλλος» το 7,7%.

    Αναφορικά με τον βαθμό εμπιστοσύνης σε κάθε τομέα πολιτικής, οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερο σε όλα τα ζητήματα με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι συνεχώς στην τελευταία θέση μεταξύ των τριών. Τη μεγαλύτερη βαθμολογία ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει στα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό στην ακρίβεια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό του στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και το μικρότερο σε αυτόν της Ανάπτυξης, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό του στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και το μικρότερο στον τομέα της Οικονομικής Πολιτικής.

    Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 30,9% θεωρεί πως για τη διάσπαση στο κόμμα φταίει περισσότερο ο Στέφανος Κασσελάκης και οι υποστηρικτές του, το 23,8% η εσωκομματική αντιπολίτευση και το 38% και οι δύο εξίσου.

    Αναφορικά με τους δείκτες αισιοδοξίας, το 13,8% αισθάνεται πως τα πράγματα πηγαίνουν γενικά καλά στη χώρα, ενώ το 56% άσχημα και 29,8% ούτε καλά ούτε άσχημα.

    Το 48,6% δήλωσε πως αισθάνεται φόβο για το παρόν και το μέλλον, το 43,6% οργή, το 40,3% απογοήτευση, το 31,3% ελπίδα, το 12,8% σιγουριά, το 10,7% περιφάνεια.

    Με 61,5% η ακρίβεια παραμένει το κυρίαρχο πρόβλημα, ενώ ακολουθεί με 43,1% η υγεία, με 29,3% η ανεργία, με 20,2% η παιδεία και με 19,3% η ανάπτυξη.

    Τέλος, ως προς το πιο κόμμα έχει περισσότερη ικανότητα να κυβερνήσει, το 38,1% επιλέγει τη ΝΔ, το 14,6% το ΠΑΣΟΚ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, 6,7% άλλο κόμμα και το 25% κανένα.

    Διαβάστε επίσης

    Νέα δημοσκόπηση MRB: Συνεχίζεται η κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ – Ποια η διαφορά από τη ΝΔ, οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί



    ΣΧΟΛΙΑ