• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 7% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας


    Κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της  Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 31.1% των ερωτηθέντων θα ψηφίσει τη ΝΔ. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 24,1%, το ΠΑΣΟΚ με 8,9%, το ΚΚΕ με 6,3% το ΜΕΡΑ25 με 3,8%, η Ελληνική Λύση με 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,1%, η Εθνική Δημιουργία και η Νίκη με 1,1% η καθεμία. Το 4,8% θα επιλέξει κάποιο από τα άλλα κόμματα, το 1,6% θα ρίξει λευκό ή άκυρο στην κάλπη, ενώ το 2,9%  δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει. Παράλληλα, το 9,4% αποτελεί αδιευκρίνιστη ψήφο.

    Οι μετρήσεις αυτές περιλαμβάνουν και την ημέρα του debate των πολιτκών αρχηγών, ενώ το δείγμα των ερωτηθέντων αγγίζει τα 2.105 άτομα.

    Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 36,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 28%, με διαφορά άνω των 8 μονάδων. Το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 7,4%, η Ελληνική Λύση στο 3,3%, το ΜέΡΑ 25 στο 4,4%, στο 2,5% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 1,3 η Εθνική Δημιουργία και η Νίκη.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%.

    Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματ της δημοσκόπησης:

    Διαβάστε επίσης:

    Κυρ. Μητσοτάκης: Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός



    ΣΧΟΛΙΑ