• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 9,2 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Προβάδισμα 9,2 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Interview για λογαριασμό της εφημερίδα Politik.

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φθάνει το 22,3% (διαφορά 9,2%). Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 7,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5%. Εκτός Βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων με 2,4%, η Ελληνική Λύση με 2,4%, οι ΑΝΕΛ με 1,4%, το Ποτάμι 1,3%, η ΛΑΕ 1,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, η Δημιουργία Ξανά 1%.

    Στην εκτίμηση ψήφου, το 66% θεωρεί ότι η ΝΔ θα είναι κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές ενώ ένα 15% προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτη δύναμη.

    Στην ερώτηση περί του ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37%. Ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί  με 20%.«Κανένα» (εκ των δυο) απαντά το 42%.

    Σχετικά με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει προοδευτικό μέτωπο με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, οι ερωτηθέντες πολίτες σε ποσοστό 69% βλέπουν αρνητικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 22% την αντιμετωπίζει θετικά.

    Στο ερώτημα «με ποιο κόμμα θα προτιμούσατε να συνεργαστεί το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές» το 49% των ερωτηθέντων απάντησε «Με κανέναν», το 24% «Με τη ΝΔ» και μόλις το 12% «Με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ένα ποσοστό της τάξης του 15% αρνήθηκε να απαντήσει.

    ΠΣτη δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα Politik περιλαμβάνεται και ερώτηση για το «ποιον θα προτιμούσατε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», θέτοντας τις επιλογές Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Βενιζέλος. Το 25% απάντησε ότι προτιμά τον κ. Παυλόπουλο, το 24% τον Κώστα Καραμανλή και το 11% τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και σε αυτή την κατηγορία ο «Κανένας» (εκ των τριών) αναδεικνύεται πρώτος με 29%.



    ΣΧΟΛΙΑ