• Πολιτική

    Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρό προβάδισμα η ΝΔ – Στη δεύτερη θέση ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης


    Προβάδισμα 17,1 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της GPO, η οποία παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR

    Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο  ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ενόψει των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,8% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,7%, το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, το ΚΚΕ με 7,8%, η Ελληνική Λύση με 6,5%, το κόμμα Νίκη 2,8%, η Νέα Αριστερά με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,4% το κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου με 2,1%, το ΜέΡΑ25 με 1,9% και οι Σπαρτιάτες με 1,5%.

    Στην αναγωγή επί των έγκυρων τα ποσοστά των κομμάτων ανέρχονται ως εξής:

    Νέα Δημοκρατία: 34,8%
    ΣΥΡΙΖΑ: 14,3%
    ΠΑΣΟΚ: 13,9%
    ΚΚΕ: 9,5%
    Ελληνική Λύση 8%
    Νίκη: 3,4%
    Νέα Αριστερά: 3%
    Πλεύση Ελευθερίας: 2,9%
    Δημοκράτες: 2,6%
    ΜέΡΑ25: 2,3%
    Σπαρτιάτες: 1,8%

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42,5% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 12% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,8%.

    Το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το συνέδριο του κόμματος του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

    Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Στ. Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

    Το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον Στ. Κασσελάκη.

    Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

    Το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.

    Τέλος, το 40.6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό στις ευρωεκλογές να ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ το 57,3% το θεωρεί λίγο ή καθόλου πιθανό.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Απώλειες μετά τα νέα ιστορικά ρεκόρ της Τετάρτης

    Εξι προτάσεις από Γιάννη Στουρνάρα για να αλλάξει «πίστα» η ελληνική οικονομία

    Βερβεσός: Ικανοποίηση για την ψήφιση του Νομοσχεδίου επέκτασης της Δικηγορικής ύλης



    ΣΧΟΛΙΑ