• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Στο 6,9% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Υποχωρεί το ΠΑΣΟΚ

    • NewsRoom
    κάλπη-δημοσκόπηση


    Ενισχυμένα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας εμφανίζονται τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έρευνας της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

    Ειδικότερα, η ΝΔ προηγείται με 6,9 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 31%, από 30,3% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 24,1% έναντι 23% στην προηγούμενη μέτρηση.

    Αντίθετα, νέα υποχώρηση σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο από το 11,4% της προηγούμενης μέτρησης πέφτει πλέον στο 10,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜέΡΑ25 με 3,2% και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες» με 2,6%, το οποίο ωστόσο θεωρείται αμφίβολο πλέον αν θα μπορέσει να κατέβει στις επόμενες εκλογές.

    Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός από το 32%, έχοντας μάλιστα κερδίσει μια άνοδο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.

    Ακολουθεί ο «κανένας» με 23% και στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενισχυμένος κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

    Αντίθετα, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποχωρεί κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στο 7%, όπως επίσης και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος στο 3%. Στο 2% σταθερά παραμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης, που παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος της, η πλειοψηφία δηλώνει πως βασικό κριτήριο για την επιλογή της ψήφου του στις εκλογές θα είναι η οικονομία (28%) και η στήριξη της κοινωνίας (24%), ενώ ακολουθεί το να μην έχει σχέση με τη διαφθορά (13%) και τα εθνικά θέματα (11%).

    Το 41% δηλώνει πως θα επιλέξει κόμμα που θεωρεί καλύτερο από τα άλλα  ενώ το 47% πως θα επιλέξει κόμμα που θεωρεί το λιγότερο κακό.

    Όσον αφορά το καλάθι του νοικοκυριού και το πόσο έχει συγκρατήσει τις τιμές στα προϊόντα που περιλαμβάνει, το 3% θεωρεί πολύ, το 27% αρκετά, το 21% λίγο και το 35% καθόλου. Υπενθυμίζεται πως το καλάθι του νοικοκυριού είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι τιμές να παραμένουν κοντά στο επίπεδο που είχαν στις αρχές Οκτωβρίου, ανεξάρτητα από τον πληθωρισμό στα υπόλοιπα προϊόντα.

    Συνολικά για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το κατά πόσο έχουν βοηθήσει το νοικοκυριό του κάθε ερωτώμενου, το 3% απαντά πολύ, το 22% αρκετά, το 34% λίγο και το 33% καθόλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυβερνητικές πηγές: Απαραίτητη η συνεννόηση για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων από την Βουλή

    ΣτΕ: Ενέκρινε τον νέο εκλογικό χάρτη



    ΣΧΟΛΙΑ