• Πολιτική

    Δημοσκόπηση ALCO: Στις 6,7 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    Αλέξης Τσίπρας - Κυριάκος Μητσοτάκης

    Αλέξης Τσίπρας – Κυριάκος Μητσοτάκης


    Τις 6,7 ποσοστιαίες μονάδες άγγιξε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

    Με ποσοστό 32,7% φαίνεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26%, το ΠΑΣΟΚ με 8,3%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,7%, το ΜέΡΑ25 με 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η Εθνική Δημιουργία 1%, η Νίκη 1,7%, οι αναποφάσιστοι με ποσοστό 11%, ενώ το 4,4% επέλεξε κάποιο άλλο από τα προαναφερθέντα κόμματα.

    Δημοσκόπηση Alco

    Στην ερώτηση, «Ποιος σας έκανε καλύτερη εντύπωση στο debate των πολιτικών αρχηγών», αναξέρτητα από το κόμμα που θα ψηφίσουν, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε κανένας με ποσοστό 31%. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ποσοστά των πολιτικών αρχηγών.

    Δημοσκόπηση Alco

    Όσον αφορά το ερώτημα ποια κυβέρνηση, της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να διασφαλίσει τη θετική πορεία της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, το 36% απαντά η ΝΔ αλλά και καμία από τις 2 κυβερνήσεις, ενώ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε το 23%, ενώ το 5% των ερωτηθέντων δεν απάντησε στο ερώτημα.

    Δημοσκόπηση Alco

    Τέλος, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση μπορεί να κάνει καλύτερα τα πράγματα με την πολιτική της σε ατομικό επίπεδο και επίπεδο οικογένειας, το 35% απαντά η ΝΔ αλλά και καμία από τις 2 κυβερνήσεις, ενώ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε το 26%, ενώ το 4% των ερωτηθέντων δεν απάντησε στο ερώτημα.

    Δημοσκόπηση Alco

    Διαβάστε επίσης:
    Ανδρουλάκης: Έχουμε μέτωπο με φαυλότητα, λαϊκισμό και ελιτισμό



    ΣΧΟΛΙΑ