• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Δεύτερη ευκαιρία στον Μητσοτάκη λέει το 37%

    Μητσοτάκης - Τσίπρας


    Προβάδισμα 6,6% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων σημειώνει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τη νέα δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

    Ειδικότερα, το 32.7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τη ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 25.7%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 9%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,3%, η Ελληνική Λύση 3,7%, το ΜέΡΑ25 το 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας το 1,2%, η Εθνική Δημιουργία και ΕΑΝ 1%. Το 4,3% δήλωσε ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ το 12,2% είναι οι αναποφάσιστοι.

    Στο ερώτημα «αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κ. Μητσοτάκη ή τον Αλ. Τσίπρα», το 37% απαντά τον Κ. Μητσοτάκη και το 29% στον Αλ. Τσίπρα, ποσοστά ακριβώς ίδια με αυτά που είχαν πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

    Παράλληλα, το 36% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο 5% είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Όσον αφορά τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, το 76% είναι υπέρ της απόφασης του Αρείου Πάγου, το 17% κατά, ενώ το 7% δεν πήρε θέση.

    Διαβάστε επίσης:
    ΝΔ: Ο Τσακαλώτος δεν απάντησε τίποτα για την πρόταση για τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ