• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Ισχυρό προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα στον δείκτη αξιοπιστίας.

    • NewsRoom
    Κολάζ φωτογραφιών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλούν από το βήμα της Βουλής

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας


    Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στον δείκτη αξιοπιστίας, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης τη Alco, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες θεωρούν πως ο νυν πρωθυπουργός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει  καλύτερα τα κρίσιμα ζητήματα τόσο σε εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μάλιστα, το ποσοστό εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αυξημένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

    Ειδικότερα, στο ερώτημα «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», το 31% των πολιτών δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με 8% και ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5%, όσο και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ τον Γιάνη Βαρουφάκη επιλέγει το 3%.

    Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, η ενίσχυση της αξιοπιστίας τους πρωθυπουργού ακολουθεί ουσιαστικά την αύξηση της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων (0,6% από τον Σεπτέμβριο) που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και φθάνει πλέον το 8,3%.

    Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανότερος του Αλέξη Τσίπρα για να αντιμετωπίσει και επιμέρους τομείς και ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

    Ειδικότερα, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας το 32% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών καταγράφεται στα ελληνοτουρκικά, που το 43% πιστεύει ότι μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα ο πρωθυπουργός, έναντι μόλις 17% που επιλέγει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Βρετανία: Οκτώ στους δέκα αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση Τρας – Κακή η οικονομική πολιτική, λέει το 87%

    Le Monde: Πύλη εισαγωγών – εξαγωγών από τη Ρωσία έχει γίνει η Τουρκία

    Μηταράκης και Αυστριακός ΥΠΕΣ συμφώνησαν για νέα Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη στην Ελλάδα το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ