• Πολιτική

    Διαφωνεί ο Κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ με την κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής όπου εκλέγεται

    Κωνσταντίνος Κατσίκης

    Ο Κώστας Κατσίκης


    Τη διαφωνία του με την τροπολογία που προβλέπει το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών της Β΄ Αθηνών και της Αττικής, αλλά και σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του «Κλεισθένη», εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

    «Διαφωνώ και ανησυχώ για την κατάτμηση των περιφερειών Β’΄Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής», ανέφερε  ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ. Όπως σημείωσε, με αυτόν τον τρόπο πλήττονται τα μικρά κόμματα. «Είναι βέβαιο με τη διχοτόμηση της Περιφέρειας Αττικής δεν θα εκπροσωπείται στο σύνολό της , εάν το νομοθέτημα περάσει, διότι τα μικρά κόμματα θα εκλέγουν έναν και μόνο βουλευτή σε μια από τις δύο περιφέρειες που θα έχουν προκύψει από τη διαίρεσή της», ανέφερε.

    Ο κ. Κατσίκης ζήτησε από τον Πάνο Σκουρλέτη να τροποποιήσει την τροπολογία, ώστε να μην έχει εφαρμογή από τις επόμενες εκλογές, «για να δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τις νέες περιφέρειες».

    Επίσης ο κ. Κατσίκης είπε ότι διαφωνεί με την απλή αναλογική στους Δήμους και τις Περιφέρειες είπε ότι διαφωνεί και επικαλέστηκε την εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.



    ΣΧΟΛΙΑ