• Πολιτική

    Δένδιας: Η Τουρκική προκλητικότητα, κάθε μέρα, προσλαμβάνει νέες διαστάσεις

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών


    Στην ενημέρωση των συμμάχων για τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, «προκειμένου να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις», προχωρά η Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ. Ν. Δένδιας, ενημερώνοντας πριν από λίγο την αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε μη αποδεκτή τη συμπεριφορά της Τουρκίας, ενώ τόνισε με νόημα: «Η Τουρκική προκλητικότητα, κάθε μέρα, προσλαμβάνει νέες διαστάσεις. Πράγματα που εδώ και λίγα χρόνια, ίσως και λιγότερο από λίγα χρόνια, θα θεωρούντο γραφικά ή αδιανόητα, αποτελούν πλέον κομμάτια της ημερήσιας διάταξης της γείτονος χώρας».

    Αναφερθείς στο πρόσφατο παράδειγμα, με τον γνωστό χάρτη των «Γκρίζων Λύκων» με τον οποίο αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία, το μισό Αιγαίο και η Κρήτη, ο κ. Δένδιας ήταν ιδιαιτέρως καυστικός: Θα θεωρήσω κομπλιμέντο προς εμένα, ότι δεν αμφισβητείται η ελληνικότητα της Κέρκυρας και των Παξών.

    Δυστυχώς η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας κάθε άλλο παρά απομονωμένη είναι σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, ζητώντας από την Κυβέρνηση να καταστήσει σαφέστερες τις «κόκκινες» γραμμές της.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης για Τσίπρα: Αντί να κρύβεται να έρθει και να ζητήσει συγγνώμη για τις αθλιότητες Βερναρδάκη

    Μητσοτάκης: Συνεργασία και διμερείς σχέσεις στην επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ