• Πολιτική

    Δεν ντρέπεστε καθόλου, κύριοι της κυβέρνησης;

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση: Αυτή η κυβέρνηση δεν ντρέπεται ακόμα κι όταν είναι προφανές ότι πρέπει. Αλλάζει θέσεις, υιοθετεί τις αντιδιαμετρικά αντίθετες πολιτικές από εκείνες που πρέσβευε μέχρι πριν λίγους μήνες, υπερασπίζεται με πάθος εκείνες τις πολιτικές που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε, πολεμούσε, ξεσήκωνε την κοινωνία εναντίον τους .Τώρα, τις υπερασπίζεται. Και δεν ντρέπεται.

    Την Πέμπτη ακούσαμε έκθαμβοι τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με το περισπούδαστο ύφος του καθηγητή, να εξηγεί άνετα και εντελώς φυσιολογικά πόσο χρήσιμοι είναι οι πλειστηριασμοί στη διάσωση και τη θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πράγμα απαραίτητο για να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη…

    Τον ακούσαμε, κι αναρωτηθήκαμε για πολλοστή φορά: Μα καλά, οι άνθρωποι δεν ντρέπονται; Εκείνοι δεν ήταν που κινητοποιούσαν προεκλογικά τους δήθεν «αγανακτισμένους» εναντίον των τραπεζών και έλεγαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»; Τότε ο κ. Τσακαλώτος δεν ήξερε, άραγε, τον ευεργετικό ρόλο των πλειστηριασμών στη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και στην επίτευξη της ανάπτυξης; Πότε έλεγε ψέματα, τότε ή τώρα; Όποτε κι αν έλεγε, το έκανε χωρίς να ντρέπεται…

    Για να είμαστε ειλικρινείς, κι άλλες φορές υπήρξε πολιτική εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών. Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται τη στάση που έλαβε η τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου στην υπόθεση της δήθεν «απομάκρυνσης των αμερικανικών βάσεων από την Ελλάδα» το 1984. Ο τότε πρωθυπουργός είχε σκαρφιστεί ένα κόλπο για να ξεφύγει από τη μέγγενη του δικού του προεκλογικού συνθήματος «Έξω οι βάσεις του θανάτου»: Η νέα συμφωνία προέβλεπε δυνατότητα (όχι υποχρέωση, φυσικά…) της Ελλάδος να καταγγείλει σε λίγα χρόνια τη Συμφωνία και την παρουσία των βάσεων στην Ελλάδα. Έτσι ο παμπόνηρος Ανδρέας παρουσίασε στους Έλληνες τη Συμφωνία που η κυβέρνησή του υπέγραψε, ως δήθεν «συμφωνία απομάκρυνσης» των βάσεων. Φυσικά, οι βάσεις των ΗΠΑ είναι ακόμα και σήμερα στη θέση τους, σε ελληνικό έδαφος. Επρόκειτο για εξαπάτηση των πολιτών, αλλά τουλάχιστον είχε βρει τότε ο Ανδρέας ένα πολιτικό «φύλλο συκής» για αυτή τη θεαματική στροφή.

    Ετούτοι εδώ, δεν ντρέπονται καθόλου! Ο ίδιος πολιτικός που αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού μετέβη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων, ο ίδιος σήμερα βλέπει τους υπουργούς του να υπερασπίζονται χωρίς αιδώ τους πλειστηριασμούς, που ως «αγανακτισμένοι» πολεμούσαν με λύσσα. Χωρίς καν να μπουν στον κόπο να επινοήσουν ένα κόλπο για αυτή την εξαπάτηση των πολιτών όπως είχε επινοήσει ο Ανδρέας.

    Μα καλά, κύριοι της κυβέρνησης, δεν ντρέπεστε;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: kolotoumba Τσακαλώτου: Οι πλειστηριασμοί κάνουν καλό σε τράπεζες και κοινωνία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καταγγελία Βορίδη: Πλαστά τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωδικός Πλειστηριασμοί: Το 70% των ακινήτων στα χέρια των τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ