• Πολιτική

    Γιατί δεν εκφώνησε ομιλία ο Θεοδωράκης – Με δικό τους ψηφοδέλτιο Ποτάμι και ΔΗΣΥ

    • NewsRoom
    Θεοδωράκης


    Την έντονη δυσαρέσκειά του με την αλλαγή της σειράς στους ομιλητές εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επέλεξε τελικά να μην μιλήσει στη συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

    Ο κ. Θεοδωράκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε το λόγο και εκδήλωσε την εντονότατη δυσαρέσκειά του για την τέταρτη φορά που άλλαξε η σειρά για την ομιλία του, κάνοντας λόγο για «διαδικασία κλωτσοσκούφι».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι δεν θα μιλήσει και ότι θα καταθέσει την ομιλία του στα πρακτικά, για να περάσει στο αρχείο και να αποτυπωθούν οι θέσεις του.

    Λίγο αργότερα ανέβασε και το σχετικό tweet στο λογαριασμό του, αναφέροντας ότι
    «Η διαδικασία στη Βουλή για τη #Novartis έγινε κλωτσοσκούφι.  Για 4η φορά άλλαξαν τη σειρά ομιλίας των αρχηγών. Αποτελεί προσβολή για το κοινοβούλιο σε μια κρίσιμη συνεδρίαση. Αρνούμαι να μιλήσω & καταθέτω την ομιλία μου στα πρακτικά».

    Στην διαδικασία της ψηφοφορίας, πάντως, το ΠΟΤΑΜΙ και η ΔΗΣΥ αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το δικό τους ψηφοδέλτιο.  Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η ψήφος των βουλευτών θα προσμετρηθεί ως άκυρη.

    Το ανεπίσημο ψηφοδέλτιο αναγράφει «ΝΑΙ στη σύσταση προανακριτικής για προκαταρκτική εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα κα τον Κανονισμό της Βουλής)».
    «Το Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει ΝΑΙ στη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με πλήρεις αρμοδιότητες. Επιδιώκουμε την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης με τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες, σε αντίθεση με τις μεθοδεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις υπεκφυγές της ΝΔ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.



    ΣΧΟΛΙΑ